Po vydařeném výkonu zaslouženě vyhráli
Klub

Po vydařeném výkonu zaslouženě vyhráli

Redakce

Ve 23. kole ligy mladších dorostenců Boleslavští přivezli z Teplic, které v posledním období sbíraly velmi dobré výsledky a prezentovaly se pohlednou hrou, tři body, když předvedli sympatický výkon.

První poločas těsně vyhráli. Ve 3. minutě dlouhé autové vhazování Machů a hlavičkovém prodloužení Králem nedohrál nadějnou akci na zadní tyči Dolák. V 10. minutě utekl po levé straně Novák a předložil krásný míč před branku Stopovi, který z jedné zamířil vedle teplické branky.
Ve 22. minutě vysunul Komárek do samostatného úniku opět Stopu, který předběhl všechny obránce teplického týmu a střelou podle brankáře Plachého dal úvodní branku utkání - 0:1.
Ve 30. a 35. minutě se individuálně prosadili do pokutového území boleslavští hráči a jejich akce skončily až důraznými střety s protihráči, které rozhodčí nevyhodnotil jako penaltové a proto poločas skončil pouze jednogólovým vedením Boleslavi.

Druhý poločas začali lépe boleslavští hráči a brzo navýšili své vedení.
Ve 43. minutě zahrával rohový kop Machů a z nacvičeného signálu se dostal k míči Král, který akci ještě vyšperkoval přihrávkou na Komárka, jenž doklepával do prázdné branky soupeře - 0:2.
Kolem 50. minuty měl teplický tým výhodu čtyř rohových kopů během tří minut, ale boleslavská obrana všem odolala. V 55. min utekl po pravé straně Machů a předložil krásný míč před branku aktivnímu Stopovi, který sám před brankářem přestřelil branku. V 63. minutě se individuálně uvolnil ve středu hřiště Machů a vystřelil kousek vedle levé tyče.
V 64. minutě se Teplice prosadily po levé straně a po následném centru před branku a nedůrazu boleslavských obránců vstřelil jejich hráč kontaktní gól na 1:2.
Teplice ucítily šanci na vyrovnání a přitlačily boleslavské hráče na jejich obrannou polovinu hřiště. V 66. minutě po centru z pravé strany vychytal teplickou šanci výborným zákrokem brankář Řemínek. V 70. minutě další nebezpečné teplické zakončení, tentokrát z levé strany, skončilo kousek vedle pravé tyče. S blížícím se závěrem utkání se otvíral prostor pro boleslavské rychlé protiútoky. V 79. minutě zakončení Machů vyrazil brankář Plachý přímo k Zákravskému, který z jasné gólové pozice nastřelil opět pouze strážce teplické branky.
Boleslavští zůstali u míče a v pokračující akci po několika přihrávkách a odrazech v pokutovém území soupeře se dostal míč před Vejra, který v 80. minutě nakonec propálil vše, co mu stálo v cestě, a vstřelil třetí branku definitivně rozhodující pro zisk tří bodů ve prospěch boleslavského týmu.

Trenér FK Mladá Boleslav Martin Mrvík spokojeně konstatoval: ,,Myslím, že jsme předvedli slušný výkon. Opět jsme dobře plnili taktické pokyny směrem do obrany a navíc tentokrát i měli pasáže hry, které byly herně dobré směrem do útoku. Vytvořili jsme si celkem více brankových příležitostí a vstřelili více branek, než soupeř a tím považuji výhru za zaslouženou. Soupeř byl velmi nebezpečný hlavně ve druhé polovině po kontaktní brance, kde jsme přežili několik jeho šancí. Z jednotlivců sehrál velmi dobré utkání útočník Stopa."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Řemínek - Procházka, Horáček (70. Klíma), Král, Hurda - Komárek, Koubský (75. Houžvička) - Dolák (57. Zákravský), Machů, Novák - Stopa (60. Vejr).

Branky FK MB U17: 22. Stopa, 43. Komárek, 80. Vejr

Fanshop banner