Po zdolání Teplic potřebují k záchraně porazit Hlučín
Klub

Po zdolání Teplic potřebují k záchraně porazit Hlučín

Redakce

Důležitost těsného vítězství nad Teplicemi je zřejmá při pohledu na průběžné pořadí I. ligy starších dorostenců, ze které po předlouhém dvaačtyřicetikolovém programu sestoupí dvě poslední družstva a další dvě, umístěná na devatenácté a dvacáté příčce, čeká účast v baráži.

Dvojice přímo sestupujících je jasná, bodový odstup posledního FK Meteor Praha VIII U19 i předposledního FC Hlučín U19 je propastný. Ve zbývajících čtyřech kolech se tudíž bude hrát o únik z nepopulární baráže, ke které mají aktuálně nejblíže Slezský FC Opava U19 a FC Fastav Zlín U19.
Boleslavští starší dorostenci potřebují k definitivnímu potvrzení záchrany v elitní české lize vyhrát nejbližší domácí utkání nad sestupujícím Hlučínem. Zdánlivě snadný úkol bývá nejtěžší. Více než jindy proto v tomto duelu bude záležet na maximální připravenosti a koncentrovanosti trenérů a především samotných hráčů. Případnou výhrou nad Hlučínem by se dostali Boleslavští na celkový zisk jednapadesáti bodů a už by je žádný z momentálně namočených týmů nemohl v ligovém pořadí přeskočit. Teplice i Zlín by teoreticky s nimi mohly bodově srovnat krok, ale oba tito rivalové mají s Boleslaví horší bilanci vzájemných střetů.

Zbývající program FK Mladá Boleslav U19 v ročníku 2014/15:
Sobota 23. května od 13 hodin FK Mladá Boleslav U19 - FC Hlučín U19
Sobota 30. května od 11 hodin Bohemians 1905 U19 - FK Mladá Boleslav U19
Středa 3. června od 11 hodin FK Mladá Boleslav U19 - AC Sparta Praha U19
Sobota 6. června od 14 hodin FK Mladá Boleslav U19 - SK Sigma Olomouc U19

Fanshop banner