Ani na třetí pokus Jablonec neporazili
Klub

Ani na třetí pokus Jablonec neporazili

Redakce

Boleslavští se v letošní jarní sezóně třikrát v rozmezí sedmnácti dnů střetli s Jabloncem a ani jednou ho nepřemohli. V pohárovém semifinále dvakrát prohráli a v ligovém domácím duelu neudrželi nadějné vedení a pouze remizovali. Fanoušci nejlepšími hráči zvolili boleslavského Lukáše Mageru a jabloneckého Ruslana Mingazova.

První poločas začali aktivněji Boleslavští a již ve 3. minutě se Bořil probil přes tři protihráče do soupeřovy šestnáctky, kde akci zakončil Skalák nepřesnou střelou. O chvíli později si Jablonečtí vynutili roh, ale na druhé straně měl plno práce stoper Beneš při souboji s Ďurišem a při odhlavičkování Ščukova pasu na Zahustela. Ve 12. minutě Skalákův trestný kop skončil těsně vedle levé tyče jablonecké branky. A o minutu později již Boleslav vedla.
Ve 13. minutě si Bořilovo autové vhazování uvnitř jablonecké šestnáctky zpracoval Magera a z otočky k bližší tyči překvapil brankáře Hrubého - 1:0.
Boleslavští zaslouženě vedli a hned chtěli přidat další gól. Bořilův centr se nepodařilo do soupeřovy branky usměrnit Zahustelovi ani Kyselovi. Při dalším ataku byl uvnitř pokutového území podkopnutý pronikající Skalák a rozhodčí Královec nechal jasný faul bez trestu. V 17. minutě první boleslavský roh hlavičkoval Ščuk nad branku. Teprve ve 22. minutě se Jablonečtí probudili a po Kopicově kolmici Greguš rozvlnil boční síť za levou tyčí boleslavské branky. Dvě minuty před přestávkou poslal Magera do brejku Zahustela, ale ten v tvrdém souboji s gólmanem Hrubým neuspěl.

Ve druhém poločase nejprve těsně přestřelil boleslavskou branku Crnkič a potom po Zahustelově obloučku Magera z voleje pálil nad jabloneckou branku. V 59. minutě po spolupráci s Wágnerem zamířil Zahustel k pravé tyči, ale brankář Špit dobře umístěnou ránu vytlačil na roh. Po hodině hry boleslavskou obranu zaměstnal opakovaně Kopic dvěma trestnými kopy i centrem ze hry.
V 69. minutě při Crnkičově centru z levé strany boleslavští obránci nepokryli jabloneckého útočníka Mingazova a ten snadno hlavou z pár metrů vyrovnal - 1:1.
V 73. minutě Zahustel v jasné gólové pozici uvnitř jablonecké šestnáctky nastřelil brankáře Špita. V 75. minutě vyšel dvakrát naprázdno jablonecký forvard Doležal, střelu z malého vápna srazil Křapka do rohu a potom přesnou hlavičku do levého horního růžku brankář Hruška zázračně vyrazil. V 79. minutě Křapka na hranici boleslavské šestnáctky zastavil Mingazova a založil protiútok, jenž završil Wágner centrem do Špitových rukavic. V 81. minutě po Bartlově přihrávce protihráči Hübschmanovi se Jablonečtí dostali do šance, která však skončila rohem. V 84. minutě po chytré Štohanzlově kolmici pádil Vacek sám na jabloneckou branku, ale Špita nepřekonal.
V dramatickém závěru se útoky přelévaly z jedné strany na druhou, jak ani jeden z týmů nebyl spokojený s rozdělováním bodů. Jablonečtí však byli o poznání přesnější v kombinaci a tím pádem v ofenzivě nebezpečnější. Boleslavští se zbrklostí připravovali o míče a ztráceli tak kontrolu nad hrou. Poslední dvě šance v nastaveném čase měl Zahustel při Kyselových centrech, ale ani jednou se hlavou neprosadil. Zůstalo tak při remíze, která je pro Boleslav nepříjemnou komplikací v cestě do Evropy.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Jan Kysela, Křapka, Kúdela, Bořil - Ščuk, Štohanzl - Zahustel, Magera (72. Vacek), Skalák (56. Bartl) - Ďuriš (32. Wágner).

Sestava FK Baumit Jablonec: Hrubý (46. Špit) - Masopust, Pernica, Beneš, Novák - Hübschman, Crnkič - Kopic, Mingazov (87. Čížek), Pospíšil - Greguš (46. Doležal).

Góly: 13. Magera - 69. Mingazov

ŽK: Ščuk, Kysela, Bartl - Greguš,

Rozhodčí: Královec - Kotík, Nádvorník

Diváků:1570

Fanshop banner