Prohráli i semifinálovou odvetu
Klub

Prohráli i semifinálovou odvetu

Redakce

Těsná výhra na domácím hřišti v odvetě pohárového semifinále potvrdila jablonecký postup do finále. Boleslav po dvou semifinálových prohrách zůstala před finálovým vyvrcholením letošního českého poháru, které se bude hrát na mladoboleslavském Městském stadionu.

První poločas začal neuznaným jabloneckým gólem (kvůli hraní rukou) pětačtyřicet sekund po zahájení hry. V 8. minutě Doležalovu střelu k pravé tyči Šeda kryl. V 11. minutě Boleslavští nevyužili dva rohové kopy. Ve 14. minutě po Wágnerově kolmici nastřelil Skalák gólmana Hrubého a Boleslav kopala již třetí roh, po jehož rozehrání Ščuk hlavičkoval nad branku. Ve 20. minutě Šeda snadno zvládl zblokované zakončení Doležala.
Ve 30. minutě po třetím jabloneckém rohu Benešovu hlavičku do pravé vingle výtečným zákrokem Šeda vytlačil do dalšího rohu, který od branky odhlavičkoval Navrátil, ale když se míč do boleslavské šestnáctky vrátil, tak obránci přehlédli Nováka a ten z pěti metrů zamířil do pravé tyče. Ve 35. minutě vyslal Štohanzl kolmým pasem do šance Skaláka, ale u míče byl dříve gólman Hrubý. Ve 37. minutě proběhl středem boleslavské obrany Mingazov a jeho přízemní zakončení srazil včas vyběhnuvší Šeda do rohu. O minutu později Boleslavští nevyužili svůj pátý roh.
První poločas skončil nerozhodně bez jediného gólu, ke kterému byl blíže Jablonec, i na počet rohových kopů 5:5 (na konci zápasu byl počet rohů 7:9).

Druhý poločas začal pro Boleslav stejně nepovedeně jako první. Doležal obral o míč Navrátila a měl okamžitě volnou cestu k Šedově brance. Navrátil a s ním Šisler se však stačili vrátit a Doležalovi koncovku zmařili. Ve 49. minutě Pospíšil přešel snadno přes Navrátila a v poslední chvíli už uvnitř boleslavské šestnáctky mu míč sebral Štohanzl. Boleslavští svými ofenzivními pokusy, které spočívaly v nakopávání míčů na Wágnera, získali v pěti minutách dva rohy. Později v 55. minutě Bartlův centr z trestňáku hlavičkoval Wágner do pravé vingle, odkud míč vyrazil Hrubý a po dalším rohu, tentokrát z Vackovy kopačky, nebezpečnou Ďurišovu hlavičku vytlačil Hrubý na další roh. S ním už Jablonečtí starosti neměli.
V 61. minutě si dva rohy těsně po sobě vynutili Jablonečtí, ale bez efektu. V 63. minutě Kopicova bomba o necelý půlmetr přeletěla boleslavskou branku. Další Kopicovu střelu o čtyři minuty později snadno lapil Šeda. V 69. minutě si boleslavský gólman poradil i s jedovatou ránou z Benešovy kopačky. V 70. minutě po Bořilově centru hlavičkující Wágner povalil uvnitř jabloneckého vápna dva protihráče a sudí mu odpískal útočný faul. V 73. minutě Štohanzlova přízemní střela postrádala důraz a Hrubý s ní moc práce neměl. V další minutě na Bartlův centr z pravé strany byl Wágner krátký.
V 81. minutě přišel Navrátil v pozici posledního beka opět o míč, který mu sebral Pospíšil a své sólo završil střelou do pravé tyče boleslavské branky. Před tím Boleslavští na dlouhé minuty zatlačili soupeře na jeho polovině, ale branku vážně neohrozili. Nepovedlo se to ani v 85. minutě Ďurišovi s Vukadinovičem, jehož střelu obránci k Hrubému nepustili.
V poslední minutě Jablonečtí strhli vítězství na svoji stranu, když střídající Greguš přesně zamířil k levé tyči -1:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Bartl, Navrátil, Šisler, Bořil - Skalák (76. Vukadinovič), Vacek (65. Zahustel), Ščuk, Štohanzl - Wágner (82. Magera), Ďuriš.

Sestava FK Baumit Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Novák - Rossi, Hübschman - Kopic, Mingazov (70. Masopust), Pospíšil (90. Crnkič) - Doležal (76. Greguš).

Gól: 90. Greguš

ŽK: Šisler

Rozhodčí: Orel - Jiřík, Urban

Diváků: 2182

Fanshop banner