Ve vršovickém Ďolíčku získali jen jeden bod
Klub

Ve vršovickém Ďolíčku získali jen jeden bod

Redakce

Boleslavští nezlomili letitou tradici, podle které ve vršovickém Ďolíčku v první lize nevyhráli, a získali pouze jeden bod za remízu. Fanoušci nejlepšími hráči utkání zvolili Matúše Mikuše z Bohemians a Lukáše Mageru z Boleslavi.

První poločas začali aktivněji Bohemians a za deset minut si vynutili tři rohové kopy, kterým však boleslavská defenzíva odolala. Přežila i Bartkovu nepřesnou střelu v 7. minutě. První gólovou šanci měla Boleslav. Ve 12. minutě se po spolupráci s Magerou dral do šance Skalák a když byl před šestnáctkou beztrestně faulován, míče se zmocnil Zahustel a technickou křížnou střelou těsně minul pravý horní růžek Zlámalovy branky. V 17. minutě povedeně vystřelil z dvaceti metrů Mikuš, ale Hruška byl u levé tyče včas.
Ve 20. minutě Hruškův dlouhý výkop prodloužil Zahustel hlavou na Skaláka a po něm hlavičkoval Magera šikovným obloučkem přes zaskočeného brankáře Zlámala - 0:1.
Boleslavské vedení netrvalo dlouho, za necelé tři minuty soupeř vyrovnal.
Ve 23. minutě Mosquera z levé strany ostře zacentroval do boleslavského vápna a Mikuš se bez přípravy trefil k pravé tyči Hruškovy branky - 1:1.
Ve 29. minutě po Magerově sklepnutí vysokého míče Skalákův střelecký pokus obránci Bohemians srazili do rohu. Ve 40. minutě Magerův oblouček z trestného kopu Bohemians odvrátili pouze ke Skalákovi, ale tomu se z necelých dvaceti metrů střelba nepovedla. Závěrečné tři minuty prvního dějství dohrávali Bohemians bez ošetřovaného Rady, ovšem Boleslavští početní převahy nevyužili.

Většinu druhého poločasu měli Boleslavští více ze hry, byli kombinačně přesnější, ale vyloženou brankovou šanci si nevypracovali a na nerozhodném stavu z prvního poločasu nic nezměnili.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Kysela, Křapka, Koch, Bořil - Vacek, Kúdela - Zahustel, Skalák (85. Vukadinovič), Bartl (61. Wágner) - Magera (71. Ďuriš).

Sestava Bohemians 1905: Zlámal - Pauschek, Gajič, Šmíd, Šírl - Bartek, Jindřišek, Rada (46. Žaloudek), Mosquera (82. Bratanovič) - Mikuš (76. Lietava), Moravec.

Góly: 23. Mikuš - 20. Magera

ŽK: Jindřišek - Kúdela

Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Vlasjuk

Diváků: 4023

Fanshop banner