Po vyhraném poločase tým podržel brankář Mikulec
Klub

Po vyhraném poločase tým podržel brankář Mikulec

Redakce

Boleslavští šestnáctiletí dorostenci porazili své sousedy v ligovém pořadí a posunuli se na desátou příčku. Podle trenéra Páníka měl výrazný podíl na výhře brankář Mikulec.

První poločas se boleslavským dorostencům vydařil a dvěma góly získali rozhodující náskok. Ve 13. minutě Fingerhut potáhl míč po pravé straně a po jeho centru Davidu Novákovi na zadní tyči chyběl k zakončení kousek.
V 18. minutě Boleslavští získali ve středu pole míč, který Mansfeld posunul uličkou na Šimona a ten samostatný nájezd proměnil ve vedoucí gól - 1:0.
Ve 22. minutě se po Najmanově chybě dostali k zakončení Liberečtí, střelu do středu brány však Mikulec chytil. Ve 34. minutě Václav Jon odcentroval z levé strany, ale ke zdárnému zakončení jeho spoluhráčům chyběl důraz.
Ve 38. minutě David Novák zatáhl hru po levé straně a přihrávkou pod sebe našel úplně volného Mansfelda, který boleslavské vedení zvýšil na 2:0.

Ve druhém poločase již gól nepadl. V 64. minutě nebezpečný liberecký centr z levé strany vyrazil brankář Mikulec na roh. V 67. minutě při Balogově přihrávce z levé straně Fingerhut netrefil dobře míč. V 72. minutě další libereckou šanci zlikvidoval Mikulec. V 77. minutě na druhé straně hřiště předvedl dobrý zákrok liberecký brankář, když z pravého horního rohu vyrazil dobře míření trestný kop Vojtěcha Jona.

Trenér FK Mladá Boleslav U16 Jan Páník: „Úvod zápasu byl tradičně v našem podání mírně ospalý a soupeře jsme pustili do dvou nebezpečných situací. Poté jsme však na zbytek poločasu převzali otěže zápasu. Defenzivní činnost jsme měli dostatečně kompaktní a soupeř se již do žádných vážnějších situací nedostal. My jsme naopak dokázali dvě šance využít. Druhý poločas už nebyl úplně podle našich představ a soupeř v něm byl více aktivní. My jsme podnikli několik nebezpečných akcí, ale žádná již k brance nevedla. Vedení 2:0 vydrželo až do závěrečného hvizdu a to i díky několika dobrým zákrokům brankáře Mikulce."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Mikulec - Najman, Vojtěch Jon, Komma, Václav Jon - Hajdo (61. Grus), Chládek - Mansfeld (61. Jakub Novák), Šimon (56. Geissler), David Novák (66. Balog) - Fingerhut (71. Hobík).

Góly: 18. Šimon, 38. Mansfeld

Rozhodčí: Štefan - Salač, Chrastina

Diváků: 20

Fanshop banner