Proměnili dvě standardní situace a získali tři body
Klub

Proměnili dvě standardní situace a získali tři body

Redakce

Utkání 22. kola ligy mladších dorostenců boleslavští hráči vyhráli využitím dvou standardních situací, které proměnili v důležité góly.

Na začátku prvního poločasu hned ve 2. minutě kopal trestný kop z půli hřiště boleslavský Machů. Liberecký brankář Král míč nechytil a jeho zaváhání potrestal Komárek gólem, kterým se Boleslav ujala rychlého vedení - 1:0.
I v dalších minutách byla Boleslav lepším týmem. V 15. minutě po hezké kombinaci ve středu hřiště běžel Novák sám na branku, ale v gólové šanci neuspěl. V 18. minutě po akci z pravé strany a stříleném centru Machů opět ve velké střelecké příležitosti na zadní tyči neuspěl úplně volný Novák. Ve 21. minutě ve své třetí velké šanci Novák přestřelil libereckou branku.
Od 20. minuty se hra vyrovnala a liberecký soupeř se dostával častěji před boleslavskou branku. Ve 23. minutě nezodpovědné kličkování Novotného ve vlastním pokutovém území potrestali Liberečtí gólem, který jim však rozhodčí neuznali kvůli ofsajdovému postavení hráče, jenž gólovou střelu tečoval. Ve 28. minutě rychlou akci z pravé strany Liberečtí zakončili nepříjemnou střelou kousek vedle pravé tyče Řemínkovy branky. Ve 36. minutě Řemínek podržel boleslavský tým bravurním zákrokem proti střele z dvacetimetrové vzdálenosti.

Do druhého poločasu vstoupili opět lépe boleslavští hráči a ve 47. minutě se prosadil z levé strany Novák, po jehož centru a následné Hančovského přihrávce Horáček nastřelil břevno liberecké branky. Liberečtí přidali a boleslavské hráče přehrávali hlavně ve středu pole a dostávali je pod nepříjemný tlak. V 56. minutě zlikvidoval další velkou libereckou šanci Řemínek. V 56. minutě zastavil nebezpečně se rozvíjející liberecký brejk Král skluzem za cenu inkasování žluté karty. V 65. minutě po rohovém kopu Horáček hlavičkoval nad libereckou branku.
V 68. minutě se po trestném kopu Machů v následném závaru před libereckou brankou nejlépe zorientoval Horáček a vstřelil pro Boleslav uklidňující gól - 2:0.
Ve zbylých minutách se Liberec pokoušel nepříznivý vývoj zápas zkorigovat, ale dobře bránící boleslavští hráči již soupeře do velké šance nepustili a dvougólové vedení dotáhli do zaslouženého vítězství a tříbodového zisku.

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík: „Do utkání jsme vstoupili velice dobře a rychlá branka nás uklidnila. Do dvacáté minuty jsme byli lepším týmem a měli tři velké šance. V dalších minutách se hra vyrovnala a šance si vytvářel spíše soupeř. Druhý poločas měl pod kontrolou Liberec, herně byl lepší a držel více míč na svých kopačkách. Náš tým plnil velmi dobře taktické pokyny směrem do obrany a soupeře pustil pouze do jedné velké šance. Naopak útočná fáze byla v našem provedení hodně nepřesná a zbrklá. Po zisku míče jsme předváděli špatný výkon. Vstřelením druhé branky se tým částečně uklidnil a závěr utkání dohrál celkem v klidu.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Řemínek - Procházka, Horáček, Král, Hurda - Komárek, Novotný (45. Koubský) - Hančovský (54. Dolák), Machů, Novák (79. Zákravský) - Stopa (61. Houžvička).

Branky: 2. Komárek, 68. Horáček

ŽK: Král

Fanshop banner