Rozstříleli Znojmo a vrátili se do čela tabulky
Klub

Rozstříleli Znojmo a vrátili se do čela tabulky

Redakce

Boleslavská juniorka bez smilování rozstřílela znojemského soupeře devíti ranami, a protože Brno doma prohrálo s pražskou Spartou, posunula se do vedení Juniorské ligy.

První poločas začal dvěma boleslavskými rohovými kopy v úvodních dvou minutách. Potom boleslavská aktivita uvadla a hra bez tempa a nápadu se odbývala uprostřed hřiště. Výjimkou byla Vukadinovičova střela v 11. minutě mimo znojemskou branku.
V 19. minutě proběhl Klobása středem hřiště, a když se blížil k soupeřově šestnáctce, tak vystřelil při zemi přesně k pravé tyči, kam se zaskočený znojemský brankář vrhnul pozdě - 1:0.
Ve 22. minutě po Geisslerově centru a Mendyho hlavičce netrefil Vukadinovič uvnitř znojemského vápna míč. Teprve ve 27. minutě zahrozili Znojemští, kdy Alaca přešel přes Geisslera, přihrál před boleslavskou branku, kde se k míči dostal Nepožitek, ale jeho tečovaná rána skončila vedle pravé tyče. Pro Znojmo to však roh nebyl, neboť rozhodčí viděli, mávali a pískali ofsajd. O dvě minuty později se Alaca opět dostával do šance po Pajerově kiksu, ale střelu znojemského hráče společnými silami Thalamy s Pajerem k brance nepustili.
Po odehrané půlhodině Klobása vybojoval roh pro Boleslav, Kateřiňák ho rozehrál pěkným obloučkem před znojemskou branku, kde nejprve hlavičkoval Malpon a po něm Vukadinovič už do branky - 2:0.
Ve 34. minutě Klobásovu střelu gólman Konvalina jen vyrazil k boleslavskému střelci a Klobása okamžitě nezištně přihrál Malponovi, který z patnácti metrů bez přípravy zamířil úspěšně k pravé tyči - 3:0.

Při hlavičkovém souboji necelý metr uvnitř boleslavského pokutového území odpískal rozhodčí Ježek přísně faul Thalamymu a nařídil penaltu.
Ve 36. minutě Stijepo proměnil penaltu střelou k levé tyči, ale rozhodčí ji nechal opakovat kvůli předčasnému vběhnutí znojemského hráče do šestnáctky. Stijepo druhý pokus poslal k pravé tyči a snížil na 3:1.
Ve 44. minutě Malponův přesný oblouček rozběhnutý Končal po zpracování míče hrudí přihrál po zemi před branku, kde se ve skluzu prosadil Klobása - 4:1.

Druhý poločas odstartovala boleslavská penalta za Hříbkovo podražená Končala.
Ve 48. minutě Kateřiňák ráznou ranou penaltu proměnil - 5:1.
V 50. minutě Stijepo z trestného kopu minul boleslavskou branku. Na druhé straně se střelba nepovedla Končalovi ani Millovi. Boleslavští snadno kontrolovali hru, ale pro soupeřovu branku moc nebezpeční nebyli a proto trenér Pechanec po odehrané hodině družstvo okysličil čtyřnásobnou změnou.
V 63. minutě po Mendyho přenesení hry z levé na pravou stranu vystřelil Kocourek, ale brankáře Konvalinu nepřekvapil. Znojemští odpověděli střelou Alaca nad Šedovu branku.
V 71. minutě Ladra na půlící čáře zachytil znojemskou rozehrávku, přihrál do levé strany Klobásovi a z jeho přízemního centru napříč brankovištěm skóroval Kocourek - 6:1.
Dvě minuty po šestém boleslavském gólu z Geisslerova přetaženého centru Ladra nabil Končalovi a ten bez přípravy napálil břevno znojemské branky.
V 79. minutě se čerstvý Houžvička prodral přes protihráče a od koncové lajny zpětnou přihrávkou našel Geisslera, jenž si deset metrů před brankou kličkou udělal prostor pro přesnou střelbu do pravého horního růžku - 7:1.
V 84. minutě se Mendy prokličkoval až na roh znojemského brankoviště, ale individuální akci střelbou nezakončil.
V předposlední minutě rozehrál Ladra trestňák z boku velkého čtverce, Mendy nezištně přistrčil Hodačovi a ten z deseti metrů lehce tečovanou střelou dal gól - 8:1.
V poslední minutě Klobása povedenou ranou z osmnácti metrů dovršil svůj hattrick a uzavřel skóre zápasu - 9:1.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Šeda - Geissler, Pajer, Thalamy (61. Kozma), Mendy - Kateřiňák (61. Hodač), Milla - Vukadinovič (61. Kocourek), Malpon (61. Ladra), Končal (75. Houžvička) - Klobása.

Sestava 1. SC Znojmo FK U21: Konvalina (65. Bula) - Hříbek, Stijepo, Pokorný, Celik - Honz (35. Yilmaz), Levai, Nepožitek, Alaca (70. Ondrák) - Lapeš, Bogner (61.Landšperský) .

Góly: 19., 44. a 90 Klobása, 32. Vukadinovič, 34. Malpon, 48. Kateřiňák (pokutový kop), 71. Kocourek, 79. Geissler, 89. Hodač - 36. Stijepo (pokutový kop)

ŽK: Levai, Hříbek

Rozhodčí: Ježek - Vojtěch, Stieber

Diváků: 85

Fanshop banner