Taktika úspěšná v Plzni nestačila doma na Spartu
Klub

Taktika úspěšná v Plzni nestačila doma na Spartu

Redakce

Boleslavský trenér Karel Jarolím za rozhodující momenty prohraného utkání se Spartou označil v době nerozhodného skóre neuznaný boleslavský gól a vzápětí přísně nařízenou penaltu ve prospěch Sparty.

Karel Jarolím se netajil s tím, že do zápasů v Plzni a doma se Spartou vyslal tým s hodně podobnou taktikou a proto se i obraz hry těchto po sobě jdoucích ligových zápasů podobal. „Sparta měla více ze hry, s tím jsme počítali a postavili obranný blok na naší půlce a zároveň spoléhali na rychlý protiútok podobně jako v Plzni. Tentokrát jsme se do vedení dostali ještě dříve, jenom byla škoda, že se nám nepodařilo Ďurišem vstřelit druhý gól. Při šancích Sparty nás podržel brankář Hruška. Poločas pro nás dopadl dobře a o přestávce jsem nabádal hráče k ostražitosti, bohužel se Spartě podařilo brzo vyrovnat. Škoda že před vyrovnáním Magera neprostřelil houštinu těl. Sparta nás potrestala dvakrát přes naší levou stranu. Nechápu, proč nebyla uznaná branka Zahustelovi. I za pro nás nepříznivého stavu 1:2 měli Magera i Zahustel šance skóre srovnat, ale Sparta udeřila potřetí. V závěru se nám sice podařilo dát kontaktní gól, bohužel vyrovnávací se nám už nepodařilo vstřelit," zhodnotil Karel Jarolím prohru se Spartou.

Sparťanský trenér Zdeněk Ščasný po utkání řekl: „Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, protože jsme viděli výkon Boleslavi proti Plzni. Boleslavské nasazení proti Spartě bylo enormní a vývoj utkání ovlivnila naše chyba v úvodu. Když Boleslav skórovala, vlilo jí to síly do žil. V poločase jsme nabádali hráče, aby zvýšili úsilí a dokázali jsme zápas otočit, i když soupeř měl také dobré příležitosti ke skórování. Závěr jsme si zkomplikovali gólem na dva tři, ale domnívám se, že jsme vyhráli zaslouženě. Zápas byl hodně tvrdý a byl jsem rád, že jsme se dokázali agresivitou vyrovnat soupeři."

Fanshop banner