Nad Spartou vyhráli jen poločas, ve druhém od ní třikrát inkasovali
Klub

Nad Spartou vyhráli jen poločas, ve druhém od ní třikrát inkasovali

Redakce

Neúprosnou, tvrdou a dramatickou bitvu od první do poslední minuty svedli boleslavští a sparťanští fotbalisté před zaplněnými tribunami. Boleslav vyhrála poločas, ale na konci byla šťastnější Sparta, které se podařilo po přestávce vývoj utkání otočit. Fanoušci nejlepšími hráči zvolili boleslavského brankáře Aleše Hrušku a sparťanského střelce dvou gólů Václava Kadlece.

První poločas začal sparťanským nevyužitým rohem a pokračoval povedeným boleslavským útokem.
Ve 4. minutě Bartlův přetažený centr z levé strany u levé tyče úspěšně hlavičkoval Zahustel - 1:0.
Po boleslavském gólu následoval sparťanský tlak s množstvím centrů a střel z různých pozic. Boleslavští jen občas vyrazili do brejku. V 6. minutě Kadeřábek branku netrefil. Na druhé straně v 7. minutě po spolupráci Bartla s Magerou se dostal do střelecké šance Ďuriš, ale gólman jeho zakončení srazil do rohu. Ve 12. minutě u Váchova obloučku na Krejčího byl dříve Hruška. Ve 21. minutě Dočkalův trestňák vyboxoval Hruška mimo šestnáctku a vzápětí Costovu dělovku krotil nadvakrát. O pět minut později Sparta vyrazila do útoku po levé straně, kde Kadlec přešel přes Křapku a jeho přízemní zakončení u tyče zlikvidoval pozorný Hruška. Ve 29. minutě Dočkalův centr odhlavičkoval Křapka a vzápětí po Costově centru Kadlecovo akrobatické zakončení nůžkami Hruška chytil. Ve 31. minutě Bartlův trestný kop propadl na sparťanském brankovišti k Ďurišovi a jeho doklepnutí zázračně vytlačil Štěch na roh. Ve 33. minutě Váchovu technickou střelu k levé tyči Hruška efektním skokem zneškodnil. Ve 36. minutě Konaté z dvaceti metrů těsně minul pravý horní růžek boleslavské branky. Ve 38. minutě Lafatovu hlavičku z pěti metrů famózně zlikvidoval Hruška. V předposlední minutě poločasu Magera patičkou uvolnil Zahustela a na jeho přízemní přihrávku před sparťanskou brankou o krok nedosáhl Ďuriš.

Druhý poločas začala lépe Sparta, které se podařilo vyrovnat, i když první střeleckou příležitost po přestávce neproměnil boleslavský Magera.
V 50. minutě centr z pravé strany do boleslavské branky dotlačil ve skluzu Kadlec - 1:1.
Necelou minutu po vyrovnání z Kadlecovy přihrávky vystřelil Lafata a míč mířící pod břevno vytlačil Hruška na roh. Boleslavi nevyšly dva brejky, první neúspěšně táhl Bartl, druhý Bořil. V 63. minutě po Bartlově přihrávce běžel do šance Magera, obehrál vyběhnuvšího brankáře Štěcha, ale centr před opuštěnou brankou sparťanští obránci odvrátili. Vzápětí po Bartlově centru prohrál vzdušný souboj Štěch se Zahustelem a přestože míč skončil v brance, tak rozhodčí Marek gól neuznal, neboť si vymyslel útočný faul boleslavského hráče na brankáře Sparty...
V 67. minutě sudí Marek daroval Spartě pokutový kop, který s jistotou proměnil Kadlec a dokonal tak obrat ve vývoji utkání - 1:2.
V 69. minutě byla Boleslav blízko vyrovnání, když Bartl kličkoval sparťanskou šestnáctkou, ale jeho zakončení bránící hráči zablokovali a v závěru obléhání soupeřovy branky Ščukovu nedůraznou hlavičku snadno lapil Štěch.
V 73. minutě po odvráceném Bartlově rohu našel Štohanzl obloučkem za obranou volného Zahustela, ale jeho technické přehození brankáře skončilo těsně vedle levé tyče. A boleslavské promarněné příležitost odpověděla Sparta přesnější koncovkou.
V 75. minutě Dočkal našel uvnitř boleslavské šestnáctky nehlídaného Kadeřábka, který měl překvapivě spousty místa a času, aby se s míčem otočil a poslal ho křížnou ranou do boleslavské branky - 1:3.
V 79. minutě kopal Krejčí roh a Lafatův volej z pěti metrů vyrazil obdivuhodným reflexem Hruška. Zbývajících deset minut se dohrávalo v oboustranně ofenzivní snaze a útoky se přelévaly od jedné branky ke druhé. Boleslavští sice snížili na rozdíl jednoho gólu, ale na vyrovnání už jim nezbyl čas.
V 87. minutě si Bořilův centr uvnitř sparťanské šestnáctky zpracoval Křapka a i když se k zakončení nedostal, míč se odrazil k Wágnerovi a ten z otočky přízemní ranou skóroval - 2:3.
Závěr byl hodně nervózní a především ve třech nastavených minutách emoce lomcovaly s většinou fotbalistů. Poslední boleslavskou šancí byl trestný kop z necelých dvaceti metrů. Kúdela ho poslal do hráčské zdi a uvnitř sparťanské šestnáctky míč zmizel pod hromadou bránících i útočících těl. Boleslavští se dožadovali penalty, ale rozhodčí Marek odpískal faul ve sparťanský prospěch a následně i konec dramatu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Kysela, Křapka, Koch, Bořil - Ščuk, Štohanzl (81. Kúdela) - Zahustel, Magera (84. Vukadinovič), Bartl - Ďuriš (81. Wágner).

Sestava AC Sparta Praha: Štěch - Kadeřábek (82. Kováč), Brabec, Holek, Costa (68. Podaný) - Mareček (15. Konaté), Vácha - Kadlec, Dočkal, Krejčí - Lafata.

Góly: 4. Zahustel, 87. Wágner - 50. a 67. Kadlec, 75. Kadeřábek

ŽK: Štohanzl, Ščuk, Kysela - Brabec

Rozhodčí: Marek - Dobrovolný, Caletka

Diváci: 4376

Fanshop banner