Po remíze v penaltovém rozstřelu Mikulec chytil tři penalty
Klub

Po remíze v penaltovém rozstřelu Mikulec chytil tři penalty

Redakce

Ve 21. kole ligy mladších dorostenců Boleslavští získali bod na horké příbramské půdě po bojovném výkonu. V pozápasové penaltové loterii, v níž brankář Mikulec chytil tři penalty, si připsali ještě jeden bonusový bod navíc.

Střetnutí sousedů z průběžné tabulky na menším hřišti v Příbrami bylo především bojem s množstvím osobních soubojů na úkor fotbalovosti. Příbramští se při každém ofenzivním pokusu boleslavského týmu pokoušeli o vystavení do ofsajdové pozice a boleslavští dorostenci na tento taktický záměr soupeře nenašli po celé utkání protizbraň a byli celkem šestnáctkrát nachytáni v ofsajdovém postavení.

V prvním poločase byl mírně lepší boleslavský tým. Ve 26. minutě po rohovém kopu Machů z gólové pozice Horáček nastřelil přímo náruč brankáře Berana. Ve 30. minutě opět po boleslavském rohu měl stejně velkou šanci Král, ale ten příbramskou branku o pár centimetrů hlavou minul.
Ve 33. minutě rozehrál Král na levou stranu Novákovi, který zatáhl míč a poslal ho před příbramskou branku, kde se nejprve neujalo zakončení Machů a teprve dorážka Hančovského znamenala boleslavské vedení - 0:1.
Hned po rozehrávce příbramský tým zaútočil po levé straně, kde se zapomněl zachytit s protihráčem Novotný, čehož využil Hlavatý a z úhlu překonal boleslavského brankáře Řemínka - 1:1.

Druhá polovina se ještě více vyrovnala a šance se začaly objevovat na obou stranách. Ve 45. minutě nebezpečným zakončením Komárek protáhl brankáře Berana. Ve 46. minutě Novotný otočil hru na Nováka a ten krásně našel na zadní tyči Procházku, který již prázdnou branku netrefil. V 53. minutě zahrozil příbramský tým nebezpečnou střelou, kterou brankář Řemínek vyrazil na rohový kop. V 66. minutě se Příbramští dostali do další gólové šance obehráním obránce Procházky a následné zakončení opět vytahoval brankář Řemínek na roh. Posledních dvacet minut byli Příbramští lepší, ale ve vytvořeném tlaku nedokázali na boleslavskou branku pořádně vystřelit a tak utkání skončilo zaslouženou remízou.

V penaltovém rozstřelu začínali kopat příbramští borci.
V první sérii Strakovu ránu brankář Mikulec zázračným zákrokem vyrazil a boleslavský Horáček střelou k pravé tyči uspěl - 0:1.
Druhá série začala nastřelenou tyčí Hlavatého a pokračovala úspěšnou trefou boleslavského Koubského - 0:2.
Ve třetí sérii příbramského Rozsypala vychytal Mikulce a střelu boleslavského kapitána Machů krásně chytil brankář Beran - 0:2.
Ve čtvrté sérii při střele příbramského Bělohlávka potvrdil Mikulec, že má svůj úspěšný den a chycením další penalty zařídil pro boleslavský tým plusový bod do mistrovské tabulky za konečné penaltové skóre 0:2.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Řemínek (79. Mikulec) - Procházka, Horáček, Král, Hurda - Komárek, Novotný (75. Koubský) - Hančovský (58. Zákravský), Machů, Novák - Stopa (66. Dolák).

Branky: 34. Hlavatý - 33. Hančovský

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík: „Po několika zápasech, kdy jsem nebyl spokojený s přístupem hráčů k mistrovskému utkání, musím tentokrát tým za bojovnost, nasazení a vůli poprat se o dobrý výsledek pochválit. První poločas a začátek druhého jsme byli mírně lepším týmem. Dokázali jsme si vytvořit více brankových příležitostí. Soupeř nás začal přehrávat posledních dvacet minut, kdy nás dostal pod výrazný tlak a měl taky dvě velké šance. Po celé utkání nám dělalo problém vystavování do ofsajdu, které měl soupeř perfektně nacvičené. Remíza je dle průběhu utkání zasloužená. Při penaltách jsem věřil, že nám pomůže brankář Mikulec a proto šel v závěru utkání do hry. Záměr splnil a v penaltovém rozstřelu zazářil. Z jednotlivců se mě líbili Komárek a Novák."

Fanshop banner