První semifinále jsme doma prohráli
Klub

První semifinále jsme doma prohráli

Redakce

První semifinálové utkání poháru FAČR Boleslavští doma prohráli a za dva týdny k odvetě do Jablonce pojedou se ztrátou. Pro Boleslav to byla první prohra v dosavadním průběhu pohárového ročníku 2014/15.

Boleslavi z různých důvodů chyběli Jiří Skalák (trest za vyloučení), Jan Šisler (zraněný), Jan Bořil (zraněný), Lukáš Hůlka (zraněný), Jakub Navrátil, Gaston Mendy. Naopak po dvouměsíčním léčení poraněného lýtkového svalu se do mužstva vrátil Ondřej Kúdela.

První poločas začali Boleslavští rozháraně v defenzívě, což zdatný soupeř potrestal.
V 6. minutě středem boleslavské obrany proběhl Mingazov a technickým obloučkem přehodil brankáře Hrušku - 0:1.
Tři minuty po vedoucím gólu kopal Jablonec první roh, který Boleslavští přežili bez újmy. V 11. minutě jabloneckého brankáře Hrubého zaměstnal Jan Kysela přetaženým centrem. Ve 13. minutě po Štohanzlově přihrávce Bartl obehrál krajního beka Nováka, ale přes stopera Pernicu už nepřešel. Ve 14. minutě Kopic obešel Thalamyho a nabil Mingazovi, jehož bomba těsně minula boleslavskou branku. Potom při další jablonecké akci Šabala přetlačil Křapku a míč mu v poslední chvíli uvnitř boleslavské šestnáctky urazil Kúdela.
V 18. minutě Ščuk neuvěřitelně pokazil rozehrávku, kterou zachytil Kopic a po spolupráci s Pospíšilem zakončil jablonecký protiútok střelou do levého horního růžku Hruškovy branky - 0:2.
A boleslavská nesoustředěnost pokračovala, v 19. minutě Mingazova bomba naštěstí těsně minula branku. Ve 25. minutě Kyselův centr Hrubý neudržel v rukavicích, ale Ďurišovi se nepovedlo míč doklepnout do branky a jablonecký gólman ho na druhý pokus zalehnul. Také další boleslavské ataky postrádaly úspěšné zakončení, byť jablonečtí obránci nepůsobili nejjistějším dojmem. Teprve ve 34. minutě kopala Boleslav první roh a Bartlův centr Jablonečtí snadno odkopli.
Ve 35. minutě se prodral do soupeřovy šestnáctky Zahustel a po narážečce s Ďurišem skóroval - 1:2. V té době hráli Jablonečtí o deseti lidech, když odstoupil zraněný Šabala a jeho náhradník Doležal ještě nebyl na hřišti.

Druhý poločas měl velmi svižné tempo a Boleslavští ho začali aktivně. Nejblíže vyrovnání byl v 53. minutě Ďuriš, který se probil přes stopera Beneše, zakončení se mu nepovedlo a branku netrefil. O dvě minuty později po Bartlově rohu tvrdě vystřelil Končal, ale míč přes bránící hráče neprošel. O minutu později Končalova rána skončila půl metru vedle pravé tyče. V 57. minutě Bartlův pas zachytil Zahustel a tísněn Novákem přestřelil branku. Z protiútoku jablonecký Mingazov nastřelil břevno boleslavské branky.
V 59. minutě Boleslav vyrovnala jen počet rohových kopů na 3:3. Potom boleslavská obrana odolala třem trestným kopům. V 77. minutě po čtvrtém jabloneckém rohu Benešovu hlavičku zachytil u pravé tyče Hruška. V 79. minutě Kyselův centr proletěl jabloneckým brankovištěm a skončil pouze pátým boleslavským rohem. V závěrečné desetiminutovce se Boleslavští vrhali do útoku mnohdy za cenu nezajištěné defenzívy, ale vyrovnání jim nebylo dopřáno, i když centrům Kysely či trestným kopům Končala se Jablonečtí ubránili s velkým vypětím. Ztrátu z úvodní dvacetiminutovky nedorovnali...

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Jan Kysela, Křapka, Kúdela, Thalamy (46. Končal) - Ščuk, Štohanzl - Zahustel, Vacek (46. Wágner), Bartl - Ďuriš (79. Magera).

Sestava FK Baumit Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Novák - Rossi, Hübschman - Kopic, Mingazov (70. Masopust), Pospíšil (82. Greguš) - Šabala (35. Doležal).

Góly: 35. Zahustel - 6. Mingazov, 18. Kopic

ŽK: Štohanzl

Rozhodčí: Julínek - Kordula, Kotík

Diváků: 810

Fanshop banner