Z Opavy přivezli jeden bod
Klub

Z Opavy přivezli jeden bod

Redakce

Boleslavští dorostenci na hřišti s nepříliš kvalitním povrchem za nepříjemného větrného počasí získali jeden bod za remízu se soupeřem z konce ligové tabulky, protože neproměnili čtyři gólové příležitosti.

Nerozhodný výsledek odpovídá vyrovnanému průběhu hry. Nikdo nechtěl udělat chybu a většinou se hrávalo v prostoru od vápna k vápnu bez výraznějších brankových příležitostí. Opavští branku boleslavského gólmana Truksy téměř neohrozili, Boleslavští si připravili čtyři slibné šance, potvrdili však při nich slabinu z posledních utkání, a to neproduktivní zakončení.

V úvodu utkání, již ve 3. minutě, poslal Kühnel zprava přetažený centr do opavské šestnáctky, kde si Dohnalík připravoval míč k zakončení, ale beci jej zablokovali. Dalších třicet minut se bojovalo uprostřed hřiště. Ve 35. minutě poslal Vodháněl centr za opavské beky a Bojda v souboji se stoperem Farským nedostal míč pod kontrolu. Ve 40. minutě po nepřesné boleslavské rozehrávce střílel z hranice šestnáctky opavský Rolný mimo. Ve 43. minutě měli Boleslavští blízko ke skórování, když Bojda zleva poslal míč do soupeřovy šestnáctky, kde Wolf v souboji s opavským obráncem vystřelil, ale dobře mířenou střelu protivník stihl vytěsnit mimo brankovou konstrukci.

Do druhé poloviny hry vstoupili Boleslavští aktivně. Již v 53. minutě nacentroval zleva Dohnalík míč na zadní tyč, kam zabíhal Wolf, ale jeho zakončení skončilo těsně vedle tyče opavské branky. V 55. minutě rozehrál Dohnalík zprava rohový kop, od přední tyče opavské branky Glöckner míč prodloužil na zadní tyč, kde Wolf z dobré střelecké pozice branku přestřelil. V 66. minutě vnikl zleva do opavské šestnáctky Bojda, jeho střelu gólman Lasák vyrazil ke Kühnelovi, jehož tvrdou dorážku z hranice šestnáctky jeden z obránců vytěsnil těsně vedle tyče Lasákovy branky. V 75. minutě Vodháněl přenesl hru doleva na Kopu, z jehož přetaženého centru zabíhající Wolf vystřelil opět mimo tyče opavské branky. A když Boleslavští nevyužili ani výhodu rohového kopu v 91. minutě, ukončil rozhodčí Trávníček utkání za bezgólového stavu.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Zabilanský, Lukeš, Glöckner, Kopa - Košek - Wolf (88. Marek), Kühnel, Vodháněl (78. Scheufler), Dohnalík (81. Kořínek) - Frömmel (32. Bojda).

Sestava SFC Opava U19: Lasák - Košárek, Farský, Češek, M. Helebrand - Bereger, Žinger, Rolný - Adamovský, A. Helebrand (65. Korbel), Kirschner (65. Večerek).

Žluté karty: Žingor - Lukeš, Košek

Rozhodčí: Trávníček - Slaminka, Vidlička

Fanshop banner