Dosáhli jsme toho, v co jsme tajně doufali, pravil Jarolím
Klub

Dosáhli jsme toho, v co jsme tajně doufali, pravil Jarolím

Redakce

Trenér Karel Jarolím v týdnu přemýšlel, jak nahradit zraněné, vykartované a klubovou dohodou ze hry vyřazené hráče. Proti vedoucímu týmu ligy vyslal do boje mladou stoperskou dvojici a dobře udělal.

„Nebylo to pro nás jednoduché utkání, protože jsme měli problémy dát dohromady základní sestavu," přiznal Karel Jarolím. „Taktika byla jasná, chtěli jsme hrát z bloku na vlastní půlce a spoléhat na rychlé protiútoky. Dva se povedly a hlavě druhý gól na začátku druhého poločasu byl rozhodující. Plzeň měla spoustu šancí a my při nich měli štěstí, navíc nás podržel brankář Hruška. Dosáhli jsme toho, v co jsme tajně doufali," dodal Karel Jarolím.

Jak jste byl spokojený s mladou stoperskou dvojicí?
„Její složení byl pro nás největší problém. Pro Tondu Křapku, který hrál poprvé první ligu, to nebyl jednoduchý test. Oba stopeři obstáli za přispění celého mužstva, které hrálo zodpovědně a bojovně."

Zažil jste už obdobné starosti se sestavou, jako tentokrát s Boleslaví před Plzní?
„Možná něco podobného jednou ve Slavii a také shodou okolností proti Plzni, tehdy s mladým Bořem Dočkalem, který začínal, a podařilo se nám také zápas vyhrát, ale neměli jsme tenkrát tolik absencí, jako dnes. To co jsem zažil s Boleslaví, předčilo všechno, co jsem dosud ve fotbale prožil."

Nebudete mít nyní starosti s výběrem základní sestavy?
„Čeká nás náročná série utkání pohárových a ligových, mimo jiné s Jabloncem a Spartou, tak uvidíme, jak na tom budou hráči zdravotně a určitě je prostřídáme. Šanci dostanou všichni zdraví. Musíme se soustředit na uhájení čtvrté ligové příčky a stejně zodpovědně se připravit i na Jablonec v poháru."

Plzeňský trenér Miroslav Koubek byl pochopitelně rozladěný, když měl zhodnotit prohru s Boleslaví: „Představoval jsem si, že utkání zvládneme na tři body, ale nemáme ani jeden a to je pro nás nepříjemná komplikace. Nevstoupili jsme do zápasu dobře, soupeř vytvořil kompaktní blok a my neměli kolem jeho šestnáctky patřičný důraz, některé individuální výkony nebyly optimální. Soupeři jsme to ulehčili, že jsme ho pustili do vedení. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že první napravíme, ale Zahustel nám dal pěkný gól z brejku. Hráli jsme potom hodně na riziko, bohužel to vyústilo jen ke snížení. Věřil jsem, že máme přinejmenším na vyrovnání, ale vynikající brankář Hruška byl proti a mladí stopeři Boleslavi pracovali dobře." K názorům, že plzeňské mužstvo přišlo o body v souboji s oslabeným soupeřem, odmítavě prohlásil: „Boleslav má tak kvalitní kádr, že není v žádné sestavě oslabená. My jsme se na ní připravovali, jako na každého ligového soupeře, nikoliv jako na oslabeného."

Fanshop banner