Boleslavští konečně po čtyřech letech přemohli Plzeň
Klub

Boleslavští konečně po čtyřech letech přemohli Plzeň

Redakce

Po neúspěšných osmi zápasech v uplynulých čtyřech letech Boleslavští vyhráli nad Plzní. Povedlo se jim to ve střetnutí, před jehož začátkem s úspěchem málokdo počítal. A upevnili si tak postavení na čtvrté ligové příčce. Fanoušci zvolili nejlepšími hráči plzeňského Jana Kovaříka a boleslavského Jiřího Skaláka.

Jednoznačným favoritem byla Plzeň, která v aktuálním ligovém ročníku doma neztratila ještě ani jeden bod a nastoupila v nejsilnějším možném složení s výjimkou vykartovaného beka Limberského. Boleslavští byli nejen výrazně oslabení, ale v současném období se herně trápí, neboť v uplynulých třech ligových zápasech udělali pouze jeden jediný bod a její celková bilance na soupeřových hřištích patří k ligovému průměru.

První poločas Boleslavští úspěšně čelili plzeňskému tlaku. Hra se často dlouhé minuty odehrávala na boleslavské polovině hřiště. Navíc se v úvodní čtvrthodince zranil Bořil a tak do hry nastoupil další prvoligový novic v boleslavských barvách Thalamy. Plzeňští přitlačili boleslavské hráče k Hruškově brance a zasypávali ji míči z jedné i z druhé strany. Ve 29. minutě Petrželův centr proletěl boleslavským brankovištěm a skončil těsně vedle pravé tyče mimo branku.
Ve 31. minutě Magera vyslal zdařilým pasem do brejku Bartla, proti němu vyběhl brankář Kozáčik před plzeňskou šestnáctku a jeho nedůrazný odkop zachytil Skalák a přesnou střelou z pětadvaceti metrů trefil opuštěnou branku - 0:1.
Další boleslavský brejk zarazili rozhodčí kvůli Skalákově ofsajdu. Ve 35. minutě Kovaříkův nebezpečný centr vytlačil Hruška na roh. Ve 41. minutě Kovaříkův trestný kop v hráčském chumlu na boleslavském brankovišti někdo tečoval těsně vedle Hruškovy branky.

Druhý poločas začal plzeňským náporem, v němž Plzeňští kopali čtyři rohy ve dvou minutách, které boleslavská defenzíva sérií obětavých zákroků odvrátila.
V 51. minutě Štohanzl poslal do brejku Zahustela, jenž využil své rychlosti a pádil sám na plzeňskou branku. Vyběhnuvšího brankáře Kozáčika elegantním obloučkem přehodil a zvýšil boleslavské vedení na 0:2.
O dvě minuty později pro změnu po Bartlově přihrávce běžel opět Zahustel na plzeňskou branku, ze které tentokrát Kozáčik vyběhl úspěšně a byl u míče dříve. seVětšinu druhého poločasu Plzeň neúnavně útočila a Boleslav usilovně bránila, někdy i jednoduchými odkopy, po kterých se soupeř okamžitě vracel. Na rohové kopy utkání skončilo 16:3 (4:2).
V 63. minutě se Holenda probil přes Kocha do boleslavské šestnáctky a jeho bombu Hruška vyrazil na roh. Po jeho rozehrání Procházka hlavičkoval jen pár centimetrů vedle. V 74. minutě si Hruška poradil s Vaňkovou hlavičkou.
V 79. minutě po Rajtoralově centru Holenda hlavičkoval do levé tyče a Kolář ráznou dorážkou snížil - 1:2.
V 83. minutě Kolářovo zakončení z bezprostřední blízkosti Hruška zázračně vytáhl nad břevno. O dvě minuty později dalším perfektním zákrokem Hruška lapil plzeňskou hlavičku u pravé tyče. V 86. minutě Rajtoral překopl boleslavskou branku. Potom ve dvou minutách Hruška zneškodnil Holendovu přízemní ránu a Kovaříkův roh.
V 89. minutě Skalák viděl druhou žlutou kartu a zákonitě následně červenou a předčasně opustil hřiště. Rozhodčí nastavil utkání o pět minut a ty Boleslav odehrála v oslabení. Úspěšně těsné vedení ubránila a připsala si důležité tři body.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Kysela, Křapka, Koch, Bořil (16. Thalamy) - Štohanzl, Vacek - Bartl, Magera (81. Pajer), Skalák - Zahustel (70. Milla).

Sestava FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Kovařík - Vaněk, Hrošovský - Petržela (54. Kolář), Hořava, Pilař (70. Baránek) - Mahmutovič (46. Holenda).

Góly: 81. Kolář - 31. Skalák 51. Zahustel

ŽK: Skalák, Magera, Hruška

ČK: Skalák

Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Kubr

Diváků: 10950

Fanshop banner