Trenér Mrvík: Většina hráčů prohrávala už v autobuse
Klub

Trenér Mrvík: Většina hráčů prohrávala už v autobuse

Redakce

Ve středeční dohrávce 20. ligového kola boleslavští mladší dorostenci prohráli v Praze s vrstevníky ze Sparty, když v závěru první půle po individuálních chybách dvakrát inkasovali, což byl fatální moment pro vývoj celého duelu.

V prvním poločase až v 19. minutě si vypracovali střeleckou příležitost boleslavští hráči, kterým se povedl útok po levé straně, a po následném centru se ve skrumáži před brankou nedokázal prosadit Vejr. Sparťané odpověděli vydařeným protiútokem.
Ve 20. minutě po centru z pravé strany se nechal předskočit obránce Horáček a Sparta vedla - 1:0.
Ve 35. minutě nebyl Machů dostatečně důrazný v zakončení a tak výhodnou střeleckou pozici ve vyrovnání neproměnil.
Ve 38. minutě předvedla Sparta hezkou akci po levé straně, kde Hančovský nezachytil protihráče, jehož střílený centr boleslavský brankář Zeman vyrazil nešťastně před sebe a soupeř následnou dorážkou do prázdné branky zvýšil vedení na 2:0.
Ve 39. minutě vyrobil neuvěřitelnou hrubku boleslavský obránce Klíma, který v postavení posledního defenzivního hráč nezodpovědně kličkoval s míčem, až mu ho soupeř sebral a přidal lehce gól na 3:0.

Ve druhém poločase si Sparta vedení pohlídala a v závěru ho ještě o další gól zvýraznila. V 55. minutě nebezpečné sparťanské zakončení zlikvidoval brankář Zeman. V 58. minutě se dostal do dobré pozice pro zakončení Vejr, šanci ale prováhal, když se ve sparťanském pokutovém území ukličkoval a o míč přišel.
V 76. minutě se nechal jednoduše obehrát na levé straně Dolák a z následného centru se sparťanský útočník prosadil mezi sedmi bránícími boleslavskými hráči - 4:0.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Zeman - Horáček, Klíma (41. Hurda), Král, Procházka - Komárek (72. Zákravský), Koubský (41. Houžvička) - Hančovský (41. Dolák), Machů (60. Novotný), Novák - Vejr (60. Stopa).

Trenér FK Mladá Boleslav Martin Mrvík: „Nedokázal jsem hráče na utkání připravit hlavně v hlavě. V tomto směru beru porážku na sebe. Na hřišti jsem viděl boleslavské hráče, kteří se báli, byli nervózní a v podstatě nedokázali plnit základní herní činnosti jednotlivce. A to je moje chyba. Branky jsme obdrželi po neuvěřitelných individuálních chybách a v tomto směru jsme soupeři zápas moc ulehčili. Tím nechci snižovat kvalitu soupeře. Sparta byla v utkání lepším týmem a zaslouženě vyhrála. Na hřišti jsem viděl pouze dva hráče z našeho týmu, kteří si to přijeli se soupeřem na férovku rozdat a to byli Novák a Horáček. Ostatní hráči prohrávali už při nástupu do autobusu v Mladé Boleslavi."

Fanshop banner