Boleslav může v Plzni jenom získat
Klub

Boleslav může v Plzni jenom získat

Redakce

V utkání 25. kola Synot ligy FC Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav, které se hraje v sobotu 25. dubna 2015 od 20,15 hodin v plzeňské Doosan aréně, jsou Plzeňští jasnými favority a Boleslavští jsou v roli, ve které nemají co ztratit, ale můžou jenom získat.

Porovnání plzeňské a boleslavské bilance v aktuálním ligovém ročníku vyznívá ve prospěch západočeského klubu.
Plzeň na prvním místě ligové tabulky s 60 body má o třiadvacet bodů více než čtvrtá Boleslav. Plzeň je výrazně nejofenzivnějším mužstvem Synot ligy s 54 nastřílenými góly, což činí 2,25 gólu na zápas. Nastřílela o jednadvacet gólů více, než Boleslav. Navíc její plzeňská Doosan Aréna představuje nedobytnou pevnost. V jedenácti domácích zápasech Plzeň neztratila ani jeden bod při impozantním skóre 29:4.
Boleslav si v posledních dvou venkovních zápase, kdy prohrála v Teplicích 0:5 a v Brně 0:1, statistiku na soupeřových hřištích vůbec nevylepšila. S celkově jedenácti body při jasně pasivním skóre 8:16 to je až osmá bilance v Synot lize.

Střelci FK Mladá Boleslav v Synot lize 2014-15: 9 - Tomáš Wágner, 6 -Jasmin Ščuk, 5 - Jiří Skalák, 4 - Michal Ďuriš, 2 - Jakub Navrátil, 1 - Lukáš Magera, Jan Šisler, Mickaël Zidro Tavares, Mirzad Mehanovič, Jan Bořil, Lukáš Hůlka a vlastní Košťál z Brna.

Střelci FC Viktoria Plzeň v Synot lize 2014-15: 8 - Daniel Kolář, 6 - Tomáš Hořava, 5 - Ondřej Vaněk, Stanislav Tecl, 3 - Milan Petržela, František Rajtoral, Radim Řezník, Aidin Mahmutovič (na podzim 2014 dal šest gólů za Teplice), Jan Chramosta, 2 - David Limberský, Jan Kovařík, Lukáš Hejda, Václav Pilař, 1 - Pavel Horváth, Roman Hubník, Václav Procházka, Jan Holenda, Marek Bakoš (na jaře 2015 hraje v Liberci), vlastní jablonecký Vlastimil Hrubý, vlastní Josef Jindřišek z Bohemians.

Fanshop banner