Žižkovského soupeře přejeli už v prvním poločase
Klub

Žižkovského soupeře přejeli už v prvním poločase

Redakce

Ze hřiště pražské Viktorie Žižkov si boleslavští sedmnáctiletí dorostenci přivezli zasloužené tři body po jednoznačném průběhu utkání. Rozhodli již v prvním poločase, kdy dali tři góly.

První poločas začali velmi dobře, neboť první standardní situaci proměnili ve vedoucí gól.
Hned ve 2. minutě zahrával Machů rohový kop a krásný signál zakončil Král střelou k pravé tyči - 0:1.
V 5. minutě se řítil sám na branku Novák, ale ve velké šanci neuspěl. V 7. minutě po špatném Klímově odkopu následné žižkovské zakončení úspěšně chytil brankář Řemínek.
V 18. minutě pronikl do pokutového území Vejr a byl faulován. Rozhodčí Myška nařídil pokutový kop, ovšem střelu Machů do středu branky gólman Kafka vyrazil.
Ve 20. minutě hezkou boleslavskou kombinaci ze středu hřiště do soupeřova pokutového území zakončil technickým obstřelením brankáře Komárek - 0:2.
Ve 29. minutě se individuálně prosadil v pokutovém území Koubský a střelou k levé tyči zvýšil boleslavské vedení na 0:3.

Poločas tak skončil po jasném průběhu tříbrankovým vedením boleslavského týmu.

Ve druhém poločase se už ve 41. minutě řítil sám na žižkovského brankáře Vejr, ale branku při zakončení minul. Ve 48. minutě Vejrovu tvrdou střelu brankář Kafka vyrazil na rohový kop. V 52. minutě další pohlednou boleslavskou akci zakončil Machů do břevna žižkovské branky.
V 62. minutě Machů rozehráním rohového kopu našel nabíhajícího Krále, který hlavou vstřelil čtvrtou branku - 0:4.
V 70. minutě se dostal ještě do velké šance střídající Horáček, který však z malého vápna netrefil prázdnou branku.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Řemínek - Hančovský (60. Horáček), Klíma, Král, Procházka - Komárek, Koubský (66. Novotný) - Dolák (52. Zákravský), Machů, Novák - Vejr (66. Houžvička).

Branky: 2. a 62. Král, 20. Komárek, 29. Koubský

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík družstvo pochválil: ,,Po dlouhé době se nám herně dařilo a byli jsme po celé utkání lepším týmem, který určoval tempo hry. Být přesnější ve finálních přihrávkách, mohli jsme si připravit ještě mnohem víc brankových příležitostí. Ve druhé polovině utkání tempo hry mírně pokleslo a někteří hráči začali zbytečně tahat míč a hru zbytečně brzdili. I tak bylo vítězství zasloužené. Z jednotlivců musím pochválit Koubského, který se vrátil po dlouhé nemoci do základní sestavy a utkání zvládl a navíc přidal hezkou branku."

Fanshop banner