Remíza je ztráta a znamená propad na třetí místo
Klub

Remíza je ztráta a znamená propad na třetí místo

Redakce

Boleslavští na uhříněvském hřišti hráli nerozhodně s vršovickými Bohemians a ztráta dvou bodů je sesunula na třetí místo Juniorské ligy za druhou Příbram a vedoucí Brno.

První poločas začal boleslavskou aktivitou a úvodní minuty se odehrávaly převážně na polovině hřiště vršovických Bohemians. Ovšem až teprve v 15. minutě získali Boleslavští první rohový kop, který k nebezpečnému zakončení nevedl, podobně jako předchozí ofenzivní snažení. Mimo soupeřovu branku mířil boleslavský Geissler i vršovický Žaloudek. Ve 32. minutě Hubínek minul boleslavskou branku a o pět minut později střelecký pokus Koštíře zablokovala boleslavská defenzíva.
Ve 43. minutě zmatky uvnitř vršovické šestnáctky vyvrcholily Hubínkovou školáckou chybou, kterou potrestal Kocourek ráznou střelou k tyči - 0:1.
Poločasová přestávka tak byla příjemnější pro Boleslav.

Do druhého poločasu přišli Bohemians s dvojí změnou v sestavě a viditelným elánem, ze kterého se zrodila gólová šance Koštíře, jenž však Hankičovu branku netrefil. V 56. minutě Boleslavští přežili Hubínkův ostrý centr z trestného kopu. O dvě minuty později Koštířův centr usměrnil Gajič hlavou do brankáře Hankiče. V 72. minutě zastavil boleslavský atak Pechr pouze za cenu rohu a v 74. minutě sudí neuznali Boleslavi gól kvůli ofsajdu.
V 75. minutě Koštířův centr z levé strany dorazil do boleslavské branky Košata - 1:1.
Dvě minuty po vyrovnání byli Vršovičtí blízko obratu skóre, ale míč se od tyče odrazil do Hankičovy náruče. Ani jeden z týmů nebyl spokojený s dělbou bodů a tak se v závěrečné čtvrthodince útoky střídaly z jedné strany na druhou. Remízové skóre se však už nezměnilo, což pro Boleslavské byla citelná ztráta v boji o první příčku a propadli se až na třetí místo o jeden bod za druhou Příbram a vedoucí Brno.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Pajer, Kozma, Mendy - Kateřiňák, Malpon - Kocourek, Ladra (80. Lacek), Hodač (69. Houžvička) - Subbotin (84. Sedláček).

Sestava Bohemians Praha 1905 U21: Dočekal - Žaloudek, Košata, Krch (46. Kubec), Kučera (54. Káš) - Pechr, Hubínek, Koštíř, Bratanovič (46. Gajič) - Havel, Cicman (85. Pejša).

Góly: 75. Košata - 43. Kocourek

ŽK: Gajič, Košata, Koštíř - Pajer

Rozhodčí: Rais - Kožár, Musil

Do konce mistrovského ročníku Juniorské ligy zbývá Boleslavi sehrát šest zápasů, z toho polovinu doma proti Znojmu, Liberci, Plzni a venku hrají v Hradci, na Slovácku a v Ostravě.

Fanshop banner