Ztrátu z vlažného poločasu nedohnali
Klub

Ztrátu z vlažného poločasu nedohnali

Redakce

Boleslav v Brně nevyhrála od roku 2010 a tuto neslavnou tradici prodloužila i v dubnu 2015. Boleslavští se po nevýrazném poločase zlepšili, ale gól nedali ani jeden. Fanoušci v hlasování zvolili nejlepšími hráči utkání střelce jediného brněnského gólu Miroslava Markoviče a z boleslavských hráčů neúnavného bojovníka Jiřího Skaláka.

První poločas odehráli Boleslavští překvapivě odevzdaně a to především po brzo inkasovaném gólu. Ve 12. minutě boleslavskému stoperovi Navrátilovi uvnitř vlastní šestnáctky uskočil míč a ve snaze zaváhání napravit se po něm opakovaně natahoval, ale zkušený brněnský kapitán Zavadil přes jeho nohu přepadl a sudí Lerch bez váhání odpískal penaltu.
Ve 13. minutě Markovič pokutový kop ranou k pravé tyči proměnil v brněnské vedení - 1:0.
Pět minut po gólu si boleslavská obrana poradila s dvěma soupeřovými rohy v jedné minutě. První boleslavský roh kopal Skalák až ve 27. minutě a Wágner standardku završil nepřesnou hlavičkou. Ve 34. minutě Skalákův oblouček z trestného kopu prodloužil Ščuk hlavou mimo branku. Jinak od vedoucího gólu bylo Brno ofenzivně aktivnější a nebezpečnější. Ve 36. minutě Zavadil přihrál Sýkorovi, ten prodloužil do šestnáctky Kopúnkovi, kterého skluzem zastavil Navrátil v poslední možné chvíli. Ve 39. minutě Zavadilův trestňák Hruška vyrazil mimo šestnáctku.

Do druhého poločasu udělal trenér Karel Jarolím dvě změny a boleslavská hra ožila. Po přestávce poprvé brněnského brankáře zaměstnal čerstvý Štohanzl, ale neprosadil se. V 61. minutě po Vackově parádní přihrávce od koncové lajny mířil Skalák k levé tyči, ale Melichárek tam skočil včas. V 68. minutě Kochův dlouhý pas si zpracoval Skalák, vnikl do soupeřova vápna, ale přízemní ránu mu zblokovala dvojice bránících hráčů. V 70. minutě Skalák z trestného kopu zamířil přesně do pravého horního růžku, ale i tam se gólman Melichárek vymrštil včas. V 75. minutě se po Schusterově kiksu hrnul do šestnáctky Zahustel, ale zastavil jej Košťál. O minutu později Skalákův oblouček z trestného kopu usměrnil Zahustel hlavou do levé tyče brněnské branky. V 79. minutě po spolupráci se Štohanzlem střílel z necelých deseti metrů Wágner do pravé tyče Melichárkovy branky. Teprve v 81. minutě se Brno dostalo ke svému prvnímu rohu po přestávce. Po něm Boleslavští vyrazili do brejku, v jehož finále si Zahustelův centr v šestnáctce zpracoval Vacek, ale střela postrádala důraz a Melichárek ji snadno zlikvidoval. V předposlední minutě si Melichárek poradil z dalším Vackovým střeleckým pokusem a na druhé straně hřiště Hruška zvládnul tvrdou střelu z úhlu. Přes dvě nastavené minuty se na těsné výhře Brna nic nezměnilo. Boleslav nevyhrála třetí ligové utkání v řadě...

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Šisler (46. Kysela), Koch - Vacek, Ščuk - Skalák, Magera (46. Štohanzl), Ďuriš (70. Zahustel) - Wágner.

Sestava FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Jugas. Košťál, Schuster, Keresteš - Kopúnek, Buchta (78. Malík) - Pašek, Zavadil, Sýkora (64. Moukanza) - Markovič (72. Lutonský).

Gól: 13. Melichárek (penalta)

ŽK: Lutonský - Navrátil, Ščuk, Šisler, Ďuriš

Rozhodčí: Lerch - Blažej, Fišer

Diváků: 3782

Fanshop banner