Oba potřebují zlepšit bilanci, Brno doma a Boleslav venku
Klub

Oba potřebují zlepšit bilanci, Brno doma a Boleslav venku

Redakce

V nedělním mistrovském utkání 24. kola Synot ligy FC Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav se střetnou týmy, kterým se nedaří doma (Brno) a venku (Boleslav) a oba tudíž mají motivaci nepříznivou bilanci popřít.

Čtvrtá Boleslav má 37 bodů, což je o jedenáct více než jedenácté šestadvacetibodové Brno, ale na hřištích soupeřů je její bilance až sedmá v šestnáctičlenné Synot lize.

Boleslav venku z dosavadních jedenácti utkání vyhrála pouze tři (na podzim v Jihlavě 1:0, na Dukle 2:0 a na jaře na Slavii 4:3), ve dvou remizovala (na podzim v Hradci i v Liberci shodně 0:0) a šest prohrála (na podzim v Budějovicích 1:2, v Ostravě 0:1, na Spartě 0:1, v Jablonci 0:1 a na jaře v Příbrami 0:2 a v Teplicích rekordně 0:5) při výrazně pasivním souhrnném skóre 8:15.

Brno z jedenácti dosavadní domácích utkání vyhrálo jen čtyři (na podzim s Hradcem 3:0, Libercem 1:0, Příbramí 1:0 a na jaře se Slavií 3:0), ve třech remizovalo (na podzim s Budějovicemi 2:2, Teplicemi 1:1 a na jaře s Ostravou 0:0) a prohrálo čtyři (na podzim s Plzní 2:3, Spartou 1:3, Slováckem 0:1 a na jaře s Duklou 0:1) při aktivním skóre 14:11. To je šestá nejhorší bilance ze všech prvoligových týmů. Horší jsou na domácím hřišti jen Jihlava, Bohemians, Liberec, Hradec a Budějovice.

Boleslavští střelci ligových gólů: 9 - Tomáš Wágner, 6 - Jasmin Ščuk, 5 - Jiří Skalák, 4 - Michal Ďuriš, 2 - Jakub Navrátil, 1 - Lukáš Magera, Jan Šisler, Mickäel Tavares, Jan Bořil, Lukáš Hůlka, Mirzad Mehanovič.

Brněnští střelci ligových gólů: 4 - Stanislav Vávra, 3 - Miroslav Markovič, Jan Sýkora, 2 - Pavel Zavadil, David Pašek, Jakub Jugas, 1 - Pavel Košťál, Aleš Schuster, Lukáš Zoubele, Josef Čtvrtníček, Milan Lutonský, Jan Malík, Tomáš Brigant, Donneil Moukanza.

Fanshop banner