Bez vyloučeného Albiny dohrávali půl hodiny v oslabení
Klub

Bez vyloučeného Albiny dohrávali půl hodiny v oslabení

Redakce

Boleslavští devatenáctiletí dorostenci prohráli se soupeřem z třetího místa tabulky stejným rozdílem, jako na podzim v Karviné, přestože v závěrečných minutách měli šance na vyrovnání nepříznivého stavu.

První poločas začali Boleslavští aktivně a v úvodní pětiminutovce zahrávali dva rohové kopy. Potom v 9. minutě Dratva vystřelil vedle branky a ve 13. minutě Albina ze sedmnácti metrů vyslal nedůraznou střelu do připraveného brankáře Pastornického. Teprve v 15. minutě kopali Karvinští svůj první roh, ale boleslavského gólmana neohrozili. Ve 20. minutě Dratva z otočky trefil brankářovu náruč. Ve 23. minutě boleslavská defenzíva úspěšně čelila dvěma rohovým kopům.
Ve 32. minutě zleva centrovaný míč na boleslavském malém vápně Kopa netrefil a karvinský Pavlík velmi snadno skóroval - 0:1.
O dvě minuty později Dratvův centr hlavičkoval Bojda vedle pravé tyče. Ve 40. minutě Albina přešel přes tři protihráče, ale jeho centr Bojda nevyužil. Ve 42. minutě Kühnel vystřelil ukvapeně a hodně nepřesně. Ve 44. minutě Albina prošel s míčem přes půlku hřiště, ale zakončení mu pokazil obránce za cenu rohu.

Druhý poločas otevřel karvinský Jaworek nebezpečnou střelou jen pár centimetrů nad boleslavské břevno. V 54. minutě boleslavský Bečirevič individuální akci z pravé strany zakončil střelou do boční sítě.
Na hřišti přibylo nervozity, faulů a strkání na úkor fotbalu, což po jednom z tvrdých soubojů na půlící čáře odnesl boleslavský Albina vyloučením. Od 58. minuty tak Boleslav dohrávala půl hodiny v oslabení.
V 62. minutě Marek hlavičkoval nad karvinskou branku a v 64. minutě karvinskou obranu zaměstnal Bečirevičův vydařený centr.
V 69. minutě ponechala boleslavská defenzíva čas a prostor Lingrovi, který si našel na hraně šestnáctky palebnou pozici a pravačkou zdárně zamířil k pravé tyči - 0:2.
Boleslavští odpověděli v 70. minutě Dohnalíkovým střeleckým pokusem, jenž postrádal razanci a Pastornický si s ním u pravé tyče snadno poradil. V 73. minutě karvinský atak zastavil až brankář Truksa. V 84. minutě Lingr vystřelil těsně vedle pravé tyče boleslavské branky. Krátce před koncem Boleslavští nevyužili dvou velkých šancí ve dvou minutách. Nejprve v 86. minutě Koškovu dobrou střelu z deseti metrů srazil obránce do rohu a v 87. minutě Markova tečovaná rána, které brankář Pastornický bezradně přihlížel, vynesla Boleslavi jenom další roh. V 90. minutě pálil Kořínek z dvaceti metrů nad karvinskou branku. Ve dvouminutovém nastavení po Bečirevičově centru nekrytý Marek hlavičkoval z pěti metrů nad břevno Pastornického branky.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Wolf, Glöckner, Marek, Kopa - Košek - Dratva (74. Novotný), Kühnel (43. Bečirevič), Albina, Dohnalík (71. Kořínek) - Bojda (78. Frömmel).

Sestava MFK OKD Karviná U19: Pastornický - Ďuriš, Leibl, Moskal, Puškáč - Jaworek, Smrž (80. Večerka) - Pavlík, Lingr, Škrečko (59. Strnad) - Duda (59. Kalous).

Góly: 32. Pavlík, 69. Lingr

ŽK: Košek, Marek - Smrž, Pavlík, Duda, Škrečko, Kalous.

ČK: Albina v 58. minutě

Rozhodčí: Kotalík - Štefan, Nejedlo

Diváků: 85

Fanshop banner