Boleslav postoupila do semifinále poháru FAČR
Klub

Boleslav postoupila do semifinále poháru FAČR

Redakce

Po venkovní remíze 2:2 Boleslavští v odvetném čtvrtfinálovém duelu přestříleli Slovácko a postoupili do letošního semifinále tuzemského poháru FAČR.

Pro odvetu provedli oba trenéři tři změny v základních sestavách v porovnání s prvním čtvrtfinálovým duelem. Boleslavský Karel Jarolím místo Geisslera, Zahustela a Končala nasadil Kocha, Mageru a Ďuriše. Slovácký Svatopluk Habanec místo brankáře Daňka a středopolařů Šumulikoskiho a Hlúpika, postavil do branky Heču a do pole Trávníka a kanonýra Doška, jenž byl před dvěma týdny zraněný.

Od první minuty začalo podle očekávání aktivněji Slovácko. V úvodní pětiminutovce boleslavský brankář Hruška dvakrát zasahoval a jeho protějšek Heča ani jednou. V 7. minutě Slovácko nevyužilo první roh. Po deseti minutách Boleslavští srovnali krok.
V 15. minutě Kalouda z pěti metrů nastřelil Šislera, který jako po knokautu padl k zemi. Po ošetření se však vrátil do hry. O minutu později Wágner vybojoval pro Boleslav první roh, po něm hned následoval druhý, ale slovácká defenzíva opakovaně odolala.
Ve 21. minutě chybnou Kunclovu rozehrávku zachytil Wágner, obešel brankáře Heču a do prázdné branky levačkou otevřel skóre - 1:0.

Ve 27. minutě Ďuriš odtáhl boleslavský útok, přihrál Skalákovi a jeho centr u bližší tyče stáhnul Heča. Ve 29. minutě Kalouda obloučkem od koncové lajny hledal před boleslavskou brankou vysokého Doška, ale tomu v hlavičkování zabránil Koch. Na druhé straně hřiště rozhodčí dvakrát zastavil Boleslav kvůli domnělým útočným faulům Wágnera a Magery.
Ve 41. minutě Valentovu střelu z pětadvaceti metrů Hruška od pravé tyče pouze vyrazil a Trávník snadnou dorážkou vyrovnal na 1:1.

Ve zbytku poločasu bylo Slovácko útočnější a vynutilo si rohový kop, po jeho rozehrání úspěšně zasáhl brankář Hruška.

Druhý poločas začali všichni aktéři svižně. Boleslavský atak založený Magerou pokračoval přes Wágnera ke Skalákovi, který ještě posunul Ščukovi, ale tomu soupeř ukopl míč do rohu. V 54. minutě Magera šikovně prostrčil do šestnáctky míč Vackovi, ten se kličkou brankáři dostal z výhodného střeleckého úhlu, proto zvolil přihrávku Skalákovi, jenž se přízemní ranou trefil přesně k levé tyči - 2:1.
Slovácko odpovědělo o dvě minuty později nebezpečnou Kaloudovou střelou těsně vedle levé tyče Hruškovy branky.
V 63. minutě Skaláka při střelbě fauloval Kalouda, a protože se tak stalo uvnitř slovácké šestnáctky, rozhodčí Houdek nařídil ve prospěch Boleslavi pokutový kop. Wágner ho trefou k pravé tyči proměnil - 3:1.
Boleslavských fotbalistů byla najednou plná slovácká polovina hřiště, jak se hrnuli do útoků. V 68. minutě Magerovu povedenou bombu zkrotil nadvakrát Heča. V 74. minutě centr Ďuriše proletěl brankovištěm a Wágner z úhlu nastřelil levou tyč slovácké branky. Z další akce Ďurišova tečovaná střela vynesla Boleslavi pátý roh.
V 75. minutě boleslavský roh po rozehrání napáchal před slováckou brankou zmatky, které završil nekompromisní ranou pod břevno Ďuriš - 4:1.
Slovácko však nerezignovalo, přidalo na pohybu a tlačilo se k boleslavské brance.
V 77. minutě při centru z trestného kopu prohrál Hruška souboj s Doškem, který hlavičkoval do břevna a po něm Košút hlavou snížil na 4:2.
V 79. minutě Valentovu střelu z dvaceti metrů chytil bez obtíží Hruška. V 82. minutě byl po Skalákově centru v šanci Zahustel a svým prvním kontaktem s míčem po příchodu na hřiště hlavičkoval do slováckého brankáře. V 83. minutě po spolupráci s Doškem vystřelil nepřesně Trávník. O minutu později Skalákův centr z pravé strany usměrnil Ďuriš za levou tyč do boční sítě. V 88. minutě Doškovo přízemní zakončení slovácké akce Hruška lapil.
V 90. minutě kombinační boleslavský atak završil Magera přihrávkou před branku, kde byl Ďuriš u míče dříve než Heča a pojistil výhru - 5:2.
V nastavené minutě chybu boleslavské obrany potrestal Diviš přízemní střelou k levé tyči, kam se Hruška natahoval marně - 5:3.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Šisler, Koch - Ščuk, Vacek - Skalák, Magera, Ďuriš (90. Klobása) - Wágner (81. Zahustel).

Sestava 1. FC Slovácko: Heča - Kuncl, Rada, Košút, Šimko (81. Zajíc) - Trávník, Valenta, Kalouda (65. Havlík), Diviš, Kerbr (50. Hlúpik) - Došek.

Góly: 21. a 63. (pokutový kop) Wágner, 75. a 90. Ďuriš, 54. Skalák - 41. Trávník, 77. Košút, 90. Diviš

ŽK: Vacek, Magera, Skalák - Trávník, Hlúpik, Kuncl

Rozhodčí: Houdek - Kordula, Moláček

Diváků: 477

Fanshop banner