S vedoucí Slavií prohráli o tři góly
Klub

S vedoucí Slavií prohráli o tři góly

Redakce

Šlágrem 17. kola české ligy mladšího dorostu bylo na boleslavské Astonce hrané střetnutí čtvrté Boleslavi s vedoucí pražskou Slavií, která potvrdila kvalitu kádru a zaslouženě vyhrála o tři góly.

V prvním poločase Boleslavští prohráli celé utkání.
Hned ve 4. minutě po slávistickém centru z pravé strany úplně osamocený útočník otevřel skóre utkání - 0:1.
V 9. minutě při slávistickém rohovém kopu nedokázal žádný z obránců Mladé Boleslavi reagovat na míč Slavie a ta se snadno dostala do dvougólového vedení - 0:2.

V 17. minutě se uvolnil na levé straně hřiště boleslavský Novák a po jeho centru na zadní tyč Vejr ve velké šanci hlavičkoval kousek vedle. Ve 25. minutě se individuálně uvolnil Novák a vystřelil nad slávistickou branku. Ve 28. minutě se do šance dostala opět Slavie a střelu kousek za pokutovým územím chytil brankář Řemínek.
Ve 37. minutě po přetaženém centru z pravé strany následně vrácený míč podskočil pod rukou brankáře Řemínka a Slavie tak před přestávkou vstřelila hodně lacinou branku na 0:3.

Druhá půle začala střelou boleslavského Procházky vedle branky. Ve 49. minutě zakončení Machů ze střední vzdálenosti nemělo potřebnou razanci. V 58. minutě předvedli velkou parádu slávisté, když jeden z nich po centru vystřihl ukázkové nůžky a jen kousek chyběl, aby míč skončil v brance. V 69. minutě unikal sám na slávistickou branku Stopa a poslední hráč soupeřovy defenzívy jej v posledním možném okamžiku záměrně fauloval. Rozhodčí zapískal faul a ukázal pouze žlutou kartu. V 79. minutě po akci z pravé strany a přihrávce před branku měli slávisté poslední gólovou šanci, kterou brankář Řemínek zlikvidoval.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Řemínek - Krčmář (34. Hurda), Klíma, Král, Procházka - Komárek, Machů - Hančovský (24. Zákravský), Vejr, Novák (61. Dolák) - Houžvička (41. Stopa).

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík po prohře řekl: „Náš tým vstoupil velmi špatně do utkání a v úvodu hned dvakrát inkasoval. Pokud prohráváte v desáté minutě s takovým soupeřem, jako je Slavie 0:2, hraje se pak velmi špatně. Soupeř byl první poločas jasně lepší a hře dominoval. Druhý poločas jsme dokázali hru zlepšit a soupeři se herně alespoň částečně přiblížit, ale ten s vědomím, že vede 0:3, si již hlídal výsledek a nepustil nás do žádné vážnější šance. Soupeři musím pogratulovat k zasloužené výhře a velmi dobrému výkonu, který u nás předvedl hlavně v prvním poločase. Pro nás by to měl být velký impuls pro ještě lepší práci v tréninku a snahu odstraňovat nedostatky, které nám soupeř ukázal."

Fanshop banner