Se sousedem v tabulce remizovali
Klub

Se sousedem v tabulce remizovali

Redakce

Sobotní utkání sousedů v pořadí ligy starších dorostenců skončilo bez vítěze. Boleslavští sice působili fotbalovějším dojmem zvláště v prvním poločase, ale protože neproměnili několik velmi dobrých šancí, získali jen jeden bod.

První poločas Boleslav zaslouženě vyhrála. V 7. minutě po Kühnelově trestném kopu se v jablonecké šestnáctce uvolnil Dratva a jeho zakončení obránci zblokovali. V 18. minutě připravil Dohnalík obloučkem přes jablonecké stopery velkou šanci Dratvovi, ten však jabloneckého gólmana Klementa nepřekonal. O minutu později po přetaženém Dratvově centru si s Kühnelovou hlavičkou opět poradil gólman Klement.
Ve 22. minutě vnikl zleva do jablonecké šestnáctky Albina, a když byl protihráčem faulován, rozhodčí Vlasjuk bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Penaltu jistě proměnil Dratva ranou k tyči po pravé ruce gólmana Klementa - 0:1.
Ve 27. minutě Bojda přiťuknul Kühnelovi, který z pětadvaceti metrů tvrdě vystřelil těsně mimo konstrukci jablonecké branky. Ve 30. minutě měli gólovou šanci Jablonečtí, když po nepovedeně rozehraném boleslavském rohu získali míč, ale v závěru nebezpečného brejku osamocený Vencbauer z rohu malého vápna přestřelil branku. Ve 33. minutě neproměnil boleslavskou příležitost Dohnalík, když šel zleva sám proti gólmanovi, ale jeho pokus o kličku Klement vystihl.

V úvodu do druhé poloviny hry ve 47. minutě vyvedl Albina míč středem hřiště, přihrál doprava Dratvovi, který z dobré pozice branku minul. Po této akci se téměř třicet minut urputně bojovalo o každý míč, ale jen od vápna k vápnu, bez výraznějších gólových příležitostí na jedné, či druhé straně.
V 74. minutě zahráli Jablonečtí zleva trestný kop do boleslavské šestnáctky, kde obránci nepokryli Skuhravého, který hlavou usměrnil míč za záda gólmana Truksy - 1:1.
Po vyrovnávací brance Boleslavští přidali na aktivitě a vytvořili si další příležitosti, které však gólově nezužitkovali. V 81. minutě přihrál Dratva zprava před branku soupeře, u přední tyče si Frömmel stáhl míč a když jeho střelu z otočky zblokovali obránci, které dorážkou nepropálil ani Albina. V 85. minutě po Dohnalíkově rohovém kopu u přední tyče Dratva nepřesně hlavičkoval. V 87. minutě Glöcknerův odkop získal Dohnalík, posunul míč doprava rozeběhnutému Dratvovi, jehož střelu jablonečtí obránci srazili do rohového kopu. Ten Boleslavští promarnili a tak se nerozhodný výsledek utkání již nezměnil.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Wolf, Glöckner, Marek, Kopa - Dratva (90. Zabilanský), Kühnel (60. Kořínek), Košek, Albina, Dohnalík - Bojda (68. Frömmel).

Sestava FK Baumit Jablonec U19: Klement - Štěpánek (46. Skuhravý), Macík, Lischka, Kubista - Pelta, Vencbauer (64. Přibyl), Munzar (34. Šedý), Soukup - Bulíř (46. Díl), Nesládek (88. Vitkovič).

Branky: 74. Skuhravý - 22. Dratva z pokutového kopu

ŽK: Glöckner, Marek

Rozhodčí: Vlasjuk - Hanousek, Řezáč

Fanshop banner