Proti houževnatému Liberci vybojovali pouze jeden bod
Klub

Proti houževnatému Liberci vybojovali pouze jeden bod

Redakce

Vlažný boleslavský vstup do utkání liberecký soupeř potrestal gólem a po těsně prohraném poločase se boleslavským fotbalistům podařilo pouze vyrovnat. Nejlepšími hráči utkání diváci zvolili střelce gólů, čili boleslavského Jasmina Ščuka a libereckého Kevina Luckassena.

První poločas začali Boleslavští proti zachraňujícímu se Liberci katastrofálně. Přestože měli výkop, ztratili brzo kontrolu nad míčem a soupeř si vynutil roh hned v úvodní minutě. Další liberecký atak vyvrcholil Delargeovým centrem, který od branky odhlavičkoval Koch.
Ve 4. minutě Breznaníkův centr z levé strany z malého vápna snadno do boleslavské branky doklepl Luckassen - 0:1.
V 7. minutě liberecký brankář Hroššo vyběhl daleko z branky, aby před Skalákem odkopl míč, který však zachytil Wágner, ale odkrytou branku netrefil. Liberečtí byli velmi důslední a důrazní při presinku, Boleslavští zdlouhavě a nepřesně kombinovali. Centrované míče ze strany snadno stahoval spolehlivý gólman Hroššo. Boleslavští jej nepřekonali ani v pětiminutové přesilovce (18.-23.), kdy Liberečtí nečekaně dlouho nahrazovali zraněného hráče. V 25. minutě Breznaníkův centr zleva odvrátil Končal a vzápětí Bakošův centr z druhé strany vyboxoval mimo boleslavskou šestnáctku Hruška. Ten branku ubránil i ve 33. minutě, kdy Delarge přešel přes Končala a vystřelil z téměř nulového úhlu. Liberecký brankář Hroššo si poradil se sérií trestňáků, které střídavě kopali Končal a Skalák. Pět minut před přestávkou druhý liberecký roh poslal Breznaník na Pokorného hlavu a brankář Hruška reflexivním zákrokem zmařil obrovskou soupeřovu šanci. V poslední minutě poločasu Skalák z trestného kopu jen o pár centimetrů minul levou tyč liberecké branky.

Druhý poločas byl v podání boleslavských fotbalistů o poznání živější, ale na vítězství nedosáhli. Ve 49. minutě Breznaníkův centr usměrnil Delarge do Hrušky, který při dalším soupeřově ataku uchránil boleslavskou branku za cenu rohu. O pět minut později nevyužili Boleslavští roh a hned čelili libereckému brejku, naštěstí Bořil ukopl Luckassenovi míč na roh v poslední možné chvíli.
V 59. minutě po spolupráci s Vackem nastřelil Skalák protihráče, ale odražený míč Ščuk bez přípravy napálil a jedovatou bombou vyrovnal na 1:1.
Ve zbylé půlhodině Boleslavští marně usilovali o vítěznou trefu. Skalákův centr hlavičkoval Zahustel do brankáře. Hruška si poradil s nedůraznou Luckassenovou koncovkou. Skalák z trestného kopu nastřelil zeď, vzápětí po Ďurišově sklepnutí Vacek přestřelil libereckou branku. Deset minut před koncem Končalův falšovaný trestňák před brankou Ščuk pouze hlavou líznul a za vzdálenější tyčí Navrátil nastřelil boční síť. Bakoš z trestného kopu napálil boleslavskou zeď. V 85. minutě měl Liberec obrovskou šanci, když se Susovi podařilo přes Navrátila vystřelit, ale přízemní rána proletěla brankovištěm a těsně minula Hruškovu branku. V 87. minutě byla naopak Boleslav blízko vítěznému gólu, ale po Skalákově centru Wágnerovu dobře umístěnou hlavičku z brankové čáry vyhlavičkoval jeden z libereckých beků. Rozhodčí nastavil utkání o tři minuty, ale ani v nich se na remíze nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Koch, Končal - Ščuk, Štohanzl (46. Ďuriš) - Zahustel, Vacek (84. Magera), Skalák - Wágner.

Sestava FC Slovan Liberec: Hroššo - Sus, Pimpara, Pokorný, Fleišman - Soungole, Obročník (23. Bakoš) - Delarge, Šural, Breznaník (59. Hadaščok) - Luckassen (89. Ndiaye).

Gól: 59. Ščuk - 4. Luckassen

ŽK: Skalák - Bakoš, Šural, Fleišman

Rozhodčí: Zelinka - Paták, Jiřík

Diváků: 3230

Fanshop banner