Skalák hráčem Mladé Boleslavi, klub uplatnil opci
Klub

Skalák hráčem Mladé Boleslavi, klub uplatnil opci

Redakce

Český reprezentant do 21 let Jiří Skalák se v letním přestupním termínu stane definitivně hráčem Mladé Boleslavi. Aktuálně čtvrtý tým ligové tabulky uplatnil opci a hostování ze Sparty se tak změní v trvalý přestup.

V této sezoně Skalák odehrál v dresu Mladé Boleslavi 19 zápasů a vstřelil 5 branek. „Je dobře, že se Jirka stane naším kmenovým hráčem, bezpochyby patří k tahounům mužstva," vyjádřil spokojenost trenér Karel Jarolím. Vynikající formu měl zejména v březnu, kdy se trefil třikrát a v anketě Hráč měsíce Synot ligy se umístil na druhém místě.

Celkem má na svém kontě 62 ligových startů, ve kterých dal 8 gólů. Mimo Sparty krátce působil i ve slovenském Ružomberoku, na Slovácku a v Brně. „V lize jsem toho zatím zase tolik neodehrál a v Boleslavi se mi daří. Rád bych tady okusil pohárovou Evropu," těší se na nové výzvy Skalák. Rychlostně vybavený záložník či útočník byl v létě 2011 členem reprezentace do 19 let, která získala stříbro na ME v Rumunsku.

V mládežnických výběrech reprezentace odehrál Skalák celkem 54 zápasů a dal 10 branek. Trenér Jakub Dovalil s ním počítá na nadcházející mistrovství Evropy hráčů do 21 let, které hostí Česká republika. „Doufám, že se dostanu do nominace. Účast na šampionátu by byla vrcholem mé dosavadní kariéry," doplnil Jiří Skalák.

Fanshop banner