Gólem z ofsajdu přišli o výhru, ale ne o postupovou naději
Klub

Gólem z ofsajdu přišli o výhru, ale ne o postupovou naději

Redakce

V prvním pohárovém čtvrtfinále scházelo Boleslavským pár minut k vítězství, přesto remíza ze soupeřova hřiště je nadějným základem do odvety, která se hraje v úterý 14. dubna v Mladé Boleslavi.

Protože domácí hřiště slováckého týmu v Uherském Hradišti je v rekonstrukci v souvislosti s červnovým evropským šampionátem U21, hrál se pohárový duel v Kunovicích, kde bylo hřiště po přechozí dešťové přeháňce hodně měkké.

První poločas nezačali Boleslavští špatně, přesto brzo prohrávali. Ve 2. minutě po Končalově centru pálil Skalák bez přípravy vysoko nad. Na druhé straně Geissler slabě hlavičkoval malou domů, ale Hruška jeho zaváhání napravil. V 5. minutě Kalouda křížnou ranou minul boleslavskou branku.
V 8. minutě Slováčtí rozebrali boleslavskou defenzívu a Hlúpik sám před Hruškou přihrál vlevo Divišovi, jenž do odkryté branky snadno skóroval - 1:0.
V 11. minutě dostal Diviš podruhé míč do boleslavské branky, gól mu však sudí neuznali kvůli ofsajdu. Ve 13. minutě Zahustel přihrál na pravou stranu Skalákovi a z jeho centru střílel Šisler těsně vedle. V 15. minutě slovácký nebezpečný útok zastavil Šisler ve spolupráci s Geisslerem. O minutu později Kerbrův centr nepovedeně tečoval Diviš a gólman Hruška míč snadno sebral. Potom Boleslavští nevyužili dvě standardní situace a na opačné straně hřiště slovácký Kerbr hlavičkoval po rohu vedle branky. Ve 27. minutě si Daněk snadno poradil s málo důraznou Skalákovou střelou. Ve 33. minutě po spolupráci se Skalákem utekl po pravé straně Zahustel a na míč z jeho kopačky, který proletěl celým slováckým brankovištěm, Končal nedosáhl. Z protiútoku byl Kalouda krátký na centr z levé strany.
Po nepovedené půlhodině boleslavský trenér Karel Jarolím zamíchal se sestavou, když stáhnul Geisslera a do hry poslal Ďuriše. Na pravou stranu obrany se postavil Bořil, na levou se stáhnul Končal, jehož místo zaujal Skalák, neboť post podhrotového útočníka připadl Ďurišovi.
Ve 35. minutě po Zahustelově centru z pravé strany se u bližší tyče hlavou prosadil Wágner a vyrovnal na 1:1.
Ve 40. minutě Kaloudovo uklouznutí využil Ďuriš k založení boleslavského útoku, v jehož finále po Zahustelově centru Wágner bez přípravy střílel vysoko nad branku. Ve zbytku poločasu sudí zastavili dva slovácké útoky kvůli ofsajdům.

Ve druhém poločase byli Boleslavští lepší a zaslouženě šli do vedení, které bohužel neudrželi. První roh po přestávce Slovácko nevyužilo. Na druhé straně Skalákovu přízemní ránu Daněk chytil. V 50. minutě slováckého stopera Radu obehrál Wágner, ale po narážečce s Ďurišem jej rozhodčí zastavili kvůli ofsajdu. V následující minutě Bořil výtečnou kolmicí uvolnil Ďuriše, jemuž se však centr před slováckou branku nepovedl. V 52. minutě Skalákův centr před Wágnerem zachytil Daněk. V 54. minutě Končalův pas Wágner sklepnul Ďurišovi, ale toho při průniku do šestnáctky od míče odstavil obránce. V dalším boleslavském útoku po Ščukově přihrávce Skalákův centr z levé strany Vacek přeběhl.
V 56. minutě Ďuriš parádně přenesl hru z pravé na levou stranu hřiště, odkud si Skalák po Robenově vzoru připravil střeleckou pozici a přízemní střelou k levé tyči zaskočil slováckého gólmana Daňka - 1:2.
Po hodině hry Boleslavští nevyužili dva rohové kopy a na druhé straně hřiště si s obdobnou standardkou Slovácka poradil Hruška. V 69. minutě po spolupráci Wágnera se Zahustelem se do soupeřova vápna prodíral Ďuriš, ale poslední klička přes beka mu nevyšla. V 72. minutě Šislerův pas zpracoval Zahustel a posunul na Vacka, jenž se přes protihráče probil zprava do vápna, ale přihrávku před branku srazil další obránce do rohu. V 74. minutě Valentův trestňák od boleslavské branky odhlavičkoval Šisler.a o pět minut později boleslavská defenzíva přežila dva slepené slovácké rohy. V 82. minutě Vacek přihrál Wágnerovi, ten uvolnil Zahustela, který tvrdou ranou z úhlu nastřelil levou tyč Daňkovy branky. Potom Slovácko kopalo dva trestňáky. První Havlíkův skončil vedle a druhý vyvrcholil šťastným vyrovnáním.
V 86. minutě Valentův oblouček z přímého kopu usměrnil Košút ve skluzu do boleslavské branky. Navzdory střelcově ofsajdové pozici rozhodčí vyrovnání uznal - 2:2.
Minutu po vyrovnávacím gólu Končal z trestného kopu těsně překopl slováckou branku. Bez využití zůstaly koncovky Zahustela a Wágnera.

První duel čtvrtfinále poháru FAČR skončil bez vítěze a o postup do semifinále se ještě bude úporně bojovat v odvetě, která se uskuteční v úterý 14. dubna od 17 hodiny na mladoboleslavském Městském stadionu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Geissler (33. Ďuriš), Navrátil, Šisler, Bořil - Ščuk, Vacek - Zahustel (90. Klobása), Skalák (88. Vukadinovič), Končal - Wágner.

Sestava 1. FC Slovácko: Daněk - Kuncl, Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski (69. Sadílek) - Hlúpik (76. Galuška), Valenta, Kalouda (56. Havlík), Kerbr - Diviš.

Góly: 8. Diviš, 86. Košút - 35. Wágner, 56. Skalák

ŽK: Ďuriš, Bořil

Rozhodčí: Marek - Arnošt, Hock

Diváků: 1088

Boleslavský trenér Karel Jarolím se po utkání hodně zlobil na asistenta rozhodčího: „Remíza z problematické branky krátce před koncem mě mrzí stejně jako fakt, že minimálně třetí gól na vítězství jsme mohli vstřelit. Každopádně jsme měli uhrát lepší výsledek. Na začátku utkání jsme byli v obraně děraví jako cedník a zaslouženě inkasovali gól. Teprve po vyrovnávací brance jsme začali hrát, jak jsme si řekli."

Fanshop banner