Body vybojovali vstřelením jednoho gólu
Klub

Body vybojovali vstřelením jednoho gólu

Redakce

Utkání šestnáctého mistrovského kola sedmnáctiletých dorostenců proti vršovickým Bohemians bylo po většinu herního času neúprosným bojem ve středu hřiště, který rozhodli Boleslavští jediným gólem ve svůj prospěch a udržují si tak kontakt s čelem tabulky.

Na začátku prvního poločasu hned ve 2. minutě se do první velké šance dostali Bohemians a s jejich nebezpečným zakončením z levé strany si boleslavský brankář Truksa poradil. Boleslavští odpověděli o minutu později, když Rudzan našel za obranou soupeře Vejra a ten sám před brankou sice úspěšně přehodil brankáře, ale míč skončil kousek vedle branky. V 6. minutě centroval z pravé strany Machů a před brankou zakončoval hlavou Vejr vedle pravé tyče. V 10. minutě kombinační akce Bohemians vyvrcholila nepřesnou střelou. Většinu poločasu se hrálo ve středu hřiště a více na kopačkách měli míč vršovičtí dorostenci. Boleslavští hodně kazili a nedařila se jim kombinace. A protože si ani jeden tým už nevypracoval brankovou příležitost, skončil poločas bez gólů.

Úvod druhého poločasu přinesl stejnou podívanou jako první dějství. Bohemians více drželi míč, ale pouze na své obranné polovině a Boleslavští se nedostávali ke kombinační hře. Dlouho se hrálo bez střeleckých šancí. Změna nastala až kolem šedesáté minuty, kdy do hry vstoupilo několik střídajících hráčů Mladé Boleslavi. Boleslavští začali soupeře přehrávat a připravovali si i šance. V 62. minutě boleslavský útok nebezpečně zakončil Novák, ale vršovický brankář Zýta si se střelou z necelých dvaceti metrů poradil. V 63. minutě kopal trestný kop Machů a na zadní tyči nehlídaný Krčmář nedokázal usměrnit míč do branky.
V 67. minutě po autovém vhazování na levé straně hřiště Houžvička přihrál Koubskému, který technickou střelou na zadní tyč obstřelil brankáře a vstřelil tak velmi důležitou branku na 1:0.
V 70. minutě po dalším trestném kopu od Machů se ocitl v gólové šanci obránce Král, ale vršovickou branku přestřelil. V 73. minutě předvedl nádhernou individuální akci Novák, když přešel přes několik protihráčů až před brankáře, ale jeho pokus o přelobování brankář Zyta vystihl a zneškodnil. Protože se hráči Bohemians ve druhém poločase do blízkosti Truksovy branky moc nedostávali, dovedli Boleslavští utkání do vítězného konce.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Truksa - Krčmář, Klíma, Král, Rudzan - Komárek, Machů (78. Novotný) - Hančovský (65. Zákravský), Vejr (65. Houžvička), Procházka (55. Novák) - Stopa (50. Koubský).

Branka: 68. Koubský

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík po těsném vítězství prohlásil: ,,Tým musím pochválit za dobrou obrannou činnost. Soupeř sice více kontroloval hru, ale protože hodně času byl s míčem na své obrané polovině, tak za celé utkání vystřelil pouze jednou na naši branku. Nám se po většinu utkání nedařila kombinace, hráči byli velmi nepřesní a tak ofenzivní činnost celého týmu byla v tomto utkání špatná. Zlepšení přišlo až kolem šedesáté minuty, kdy střídající hráči pozvedli úroveň naší hry a začali si vytvářet brankové příležitosti. Jednu z nich jsme proměnili a urvali tak velmi cenné vítězství. Z jednotlivců předvedli slušný výkon Klíma a střídající Koubský s Novákem."

Fanshop banner