Jihlavští stříleli góly, Boleslavští trefovali tyče
Klub

Jihlavští stříleli góly, Boleslavští trefovali tyče

Redakce

Dvakrát po sobě, v Příbrami a nyní doma proti Jihlavě, neudělali Boleslavští ani jeden bod, navíc od Jihlavy inkasovali rekordně vysokou prohru v průběhu aktuálního ročníku Juniorské ligy a přišli tak o náskok na jejím čele.

První poločas začali dravěji Jihlavští a v úvodní čtvrthodině získali tři rohy. Už ve 3. minutě Nerad v první šanci minul boleslavskou branku. V 11. minutě nebezpečný Dubův centr od z boleslavského brankoviště odpálil Kocourek. Ve 13. minutě Klusákův trestňák Hankič kryl a boleslavský protiútok završil Kateřiňák střelou do brankáře Kotnoura. V 19. minutě Millu obral o míč Štěpánek, prošel téměř přes půlku hřiště a jihlavskou akci zakončil Batioja metr vedle pravé tyče.
Ve 23. minutě byla Boleslav velmi blízko vedení. Wojnar poslal po pravém křídle Ladru, z jehož podařeného centru Subbotin hlavou trefil levou tyč, od které se míč odrazil do protější pravé tyče a naneštěstí ven z branky. V příští minutě vletěl do jihlavské šestnáctky Kocourek a křížnou ranou branku minul. Ve 31. minutě poslal Demeter trestný kop z necelých dvaceti metrů nad pravý horní roh Hankičovy branky. Ve 40. minutě Kateřiňákův trestný kop způsobil před jihlavskou brankou zmatek, v němž se nejlépe zorientoval Kozma, ale nastřelil pouze tyč a odražený míč obránce uklidil na roh. Po jeho rozehrání Ladra bombou z voleje trefil protihráče.
Ve 43. minutě Boleslavští při zakládání útoku ztratili míč před vlastní šestnáctkou, což nekompromisně potrestal Demeter vedoucím gólem Jihlavy, když Hankiče překonal střelou z hranice vápna - 0:1.

Druhý poločas se Boleslavští sice snažili zvrátit nepříznivý vývoj utkání, ale postrádali přesnost, klid a také potřebnou dávku válečnického štěstí.
V 56. minutě Hodač přesně přihrál Ladrovi a ten sám před jihlavskou brankou jejího strážce neprostřelil. Z protiútoku po Batiojově pasu se v jihlavské šanci ocitl Duba, ale těsně minul pravou tyč.
V 59. minutě po Dubově přihrávce Nerad, kterého Kozma nestihl skluzem zastavit, úspěšně přehodil Hankiče - 0:2.
V 62. minutě Millovu pěknou ránu jihlavský gólman Kotnour reflexivně vyrazil a Ladra bez přípravy trefil levou tyč. O tři minuty později jihlavský Štěpánek přihrál na malé vápno Demeterovi, ten však z pár kroků šanci neproměnil. A po dalších dvou minutách bylo horko opět před Hankičem, tentokrát Demeter z deseti metrů vysoko přestřelil. V 68. minutě se Ladra dobře uvolnil přes obránce, ale z pozice, kdy byl sám před brankou, nastřelil Kotnoura. V 79. minutě jihlavskou branku netrefil Kateřiňák.
V 82. minutě Spiroskiho umístěnou střelu vytáhl Hankič zázračným zákrokem z pravé vingle na roh, ale po jeho rozehrání Spiroski technickým obloučkem boleslavského gólmana už definitivně překonal - 0:3.
V 85. minutě Hankič vyboxoval jedovatý centr z rohového kopu. V 88. minutě Duba z malého vápna netrefil boleslavskou branku a vzápětí další jihlavský útok zastavil Hankič ve spolupráci s Kocourkem. V předposlední minutě Kateřiňákova ukvapená střela neměl šanci na úspěch.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Kocourek, Křapka, Kozma, Hodač - Wojnar (56. Albina), Kateřiňák - Ladra (80. Zemánek), Milla (74. Bojda), Lacek - Subbotin (46. Sedláček).

Sestava FC Vysočina Jihlava U21: Kotnour - Hron, Kryštůfek (60. Mlakič), Pedro, Klusák - Štěpánek, Demeter - Spiroski, Nerad (66. Urbánek), Batioja - Duba.

Góly: 43. Demeter, 59. Duba, 82. Spiroski

ŽK: Kozma - Klusák

Rozhodčí: Černý - Pospíšil, Machýček

Diváků: 70

Fanshop banner