Z jihu Čech nepřivezli ani jeden bod
Klub

Z jihu Čech nepřivezli ani jeden bod

Redakce

Boleslavští dorostenci, kterým v úvodu utkání rozhodčí upřel penaltu, sice jihočeského soupeře v poli přehrávali, ale nedůslednou hrou v obranné fázi mu nabídli příležitosti ke snadnému skórování a tak se dočkali deváté ligové porážky.

Začátek prvního poločasu hrubě ovlivnil hlavní rozhodčí Kotalík v neprospěch Mladé Boleslavi. V 5. minutě vnikl zleva do českobudějovické šestnáctky Vodháněl, obhodil si obránce, ale ten jej bez míče nakopl a zabránil mu ve hře. Rozhodčí Kotalík to jako nedovolené hraní neposoudil a ve hře se pokračovalo.
V 6. minutě Českobudějovičtí zaútočili po pravé straně a centrovaný míč na hranici malého vápna nikým nebráněný Pasecký prodloužil hlavou k zadní tyči a poprvé překonal boleslavského gólmana Volka - 1:0.
Ve 14. minutě po boleslavském trestném kopu zakončoval Dratva mimo branku.
V 19. minutě přihrál Ladra perfektně doleva rozběhnutému Dohnalíkovi, ten se rázem ocitl za beky a podle vybíhajícího gólmana Rotbauera střelou ke vzdálenější tyči vyrovnal na 1:1.
Ve 21. minutě se Boleslavští ubránili závaru před Volkovou brankou. Ve 23. minutě po rozehraném boleslavském trestném kopu českobudějovičtí beci dvakrát odvraceli míč a boleslavští Albina s Ladrou se marně snažili o zdárné zakončení, neboť jejich střelecké pokusy bránící protihráči vždy zblokovali. V 29. minutě Boleslavští odkopli míč jen k protihráči, jehož tvrdou střelou ze třiceti metrů Volek bez problémů zlikvidoval. Ve 34. minutě budějovický Pasecký přešel přes Kopu a po centru zprava Mácha z malého vápna minul Volkovu branku. Ve 41. minutě Dohnalík posunul míč Ladrovi, ten obešel beka, ale vystřelil nepřesně.
V závěrečných dvou minutách prvního poločasu se českobudějovičtí hráči dopustili dvou nevybíravých zákroků na Scheuflera a Vodháněla, za které obdrželi jen žluté karty, ale zvláště faul na Vodháněla byl z kategorie likvidačních a jeho autor Belák měl vidět spíše červenou kartu.

Ve druhé polovině hry byli Boleslavští aktivnější, ale brankově se neprosadili. Českobudějovičtí naopak ze třech akcí dokázali dvakrát skórovat a tak zvítězili. Ve 48. minutě po Ladrově rohu Dratva hlavičkoval do gólmana Rotbauera. V 50. minutě po narážečce s Albinou vnikl Ladra do soupeřovy šestnáctky, ale obránci mu koncovku zblokovali. V 52. minutě po rozehraném trestném kopu Bojdovo zakončení bránící hráči uklidili mimo tyče za cenu rohu.
V 56. minutě po Paseckého centru zleva v malém vápně nestřežený Kadlec zvýšil na 2:1.
V 59. minutě po faulu na Ladru nastřelil Vodháněl tyč budějovické branky. V 62. minutě prošel vpravo Bojda přes budějovického beka, dal míč do ulice Ladrovi, ale jeho zakončení placírkou Rotbauer vychytal. V 69. minutě Bálek z dobré pozice uvnitř boleslavské šestnáctky zamířil mimo Volkovu branku.
V 73. minutě budějovický útok zakončil Hála střelou z hranice šestnáctky k pravé tyči - 3:1.
Boleslavští se v závěru utkání snažili zkorigovat nepříznivý výsledek, ale kromě Ladrovy zblokované střely v 87. minutě se již k vážnějšímu ohrožení soupeřovy branky nedostali.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Volek - Wolf (75. Kořínek), Malý (71. Zabilanský), Scheufler, Kopa - Dratva, Albina (58. Frömmel), Vodháněl, Ladra, Dohnalík - Bojda.

Sestava SK Dynamo České Budějovice U19: Rotbauer - Tušer, Havel, Tomášek (65. Hála), Vaněk - Kadlec, Janoch, Frnoch, Bálek - Pasecký (88. Krejčí), Mácha.

Branky: 6. Pasecký, 56. Kadlec, 73. Hála - 19. Dohnalík

Žluté karty: Kadlec, Bálek

Rozhodčí: Kotalík - Kouba, Peterka

Fanshop banner