Boleslav je popáté ve čtvrtfinále
Klub

Boleslav je popáté ve čtvrtfinále

Redakce

FK Mladá Boleslav je popáté v řadě pohárovým čtvrtfinalistou. To je bezkonkurečně nejúspěšnější pohárová série v celé klubové historii. Do vydařené pětiletky 2010-15 patří i největší sportovní úspěch, kterým bezesporu byl zisk pohárové trofeje.

Boleslavští fotbalisté v ročníku 2010-11 své pohárové tažení dovedli až do vítězného finále, když v penaltovém rozstřelu přemohli Olomouc. V ročníku 2011-12 jim obhajobu trofeje zhatila pražská Sparta, která je nepustila do semifinále. V následujícím ročníku 2012-13 se Boleslavští dostali opět do finále, ale tehdy v něm na penalty podlehli Jablonci. V ročníku 2013-14 ve čtvrtfinále nepřešli přes Jablonec. V aktuálním ročníku 2014-15 se o postup do semifinále střetnou ve dvou středečních zápasech 1. a 15. dubna 2015 se Slováckem.

Český pohár vyhrála Mladá Boleslav v roce 2011. Z týmu, který ve finále přehrál olomouckého protivníka, zbyli v současném kádru pouze Kysela a Kúdela. Statistika pohárového úspěchu jistě stojí za zmínku.
Finále Ondrášovka cupu v Jihlavě 25. května 2011 SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 1:1 (59. Hořava - 73. Táborský z penalty) na penalty 3:4. V penaltové loterii Janotkovu střelu Miller chytil a Řezníček dal na 0:1. Bajerovu ránu opět Miller lapil a Opiela přestřelil olomouckou branku. Ve třetí sérii Rossi proměnil a Mendy také - 1:2. Šultes dal a Procházku vychytal Drobisz - 2:2. V páté sérii Ordoš dal a Johana také uspěl - 3:3. V šesté sérii Kučerovu střelu Miller vyrazil a Kysela přestřelil Drobiszovu branku. Rozhodnutí padlo až v sedmé sérii, v níž olomoucký Hořava mířil vedle levé tyče a boleslavský Chramosta proměnil - 3:4.
Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Johana, Šírl - Mendy, Opiela, Kúdela (9. Procházka), Táborský (81. Dimoutsos) - Kulič (57. Řezníček), Chramosta.
Sestava SK Sigma Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer, Rossi, Hořava - Navrátil (67. Ordoš), Schulmeister (61. Petr), Šultes.

Střelci boleslavských gólů v utkáních českého poháru (bez penaltových rozstřelů) od podzimu 2004 do konce roku 2014, čili v prvoligovém období klubu: 15 - Chramosta, 6 - Ščuk, 5 - T. Sedláček, 4 - Zahustel, Holub, Kulič, 3 - Magera, 2 - Smejkal, Štajner, Nešpor, Mareš, Kalina, Mendy, Palát, Pecka, Rajnoch, Řezníček, Táborský, 1 - Vukadinovič, Fabián, Bořil, Johana, Kúdela, Kysela, Jeslínek, Šultes, Dosoudil, Abraham, Čupr, Dimitrovski, Dimoutsos, Ganugravu, Janíček, Kopic, Matějovský, Poláček, Vaculík, Wojnar, Zbrožek, Bulut, Fillo a vlastní Čada ze Sokolova.

Fanshop banner