Boleslavští přivezli z Prahy tři body
Klub

Boleslavští přivezli z Prahy tři body

Redakce

Ve druhém jarním mistrovském utkání vyhráli sedmnáctiletí na hřišti pražské Dukly o tři góly a jsou ve čtrnáctičlenné ligové tabulce čtvrtí za Spartou, Hradcem Králové a vedoucí Slavií.

V prvním poločase položili Boleslavští základ pro své vítězství dvěma góly. Ve 4. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Krčmář vedle pražské branky. V 8. minutě chyboval v bránění Rudzan a hráč Dukly běžel sám na Řemínkovu branku, kterou však v zakončení minul jen kousek vedle pravé tyče. V 10. minutě Vejr připravil šanci Houžvičkovi, který z dobré pozice netrefil branku. Z následného rohového kopu zakončoval Vejr hlavou vedle. V 16. minutě chyboval v bránění opět Krčmář a v poslední chvilce vše napravil Klíma zablokováním nebezpečné soupeřovy střely.
Ve 21. minutě boleslavský rohový kop rozehrál Machů a krásně hlavou zavěsil míč na zadní tyč Vejr, čímž otevřel skóre utkání - 0:1.
Ve 25. minutě zahrával ze strany hřiště trestný kop opět Machů a dobrý náběh se zakončením Krále přineslo další gólovou šanci, která skončila vedle pravé tyče dukelské branky. Ve 28. minutě míč od Houžvičky přes Hančovského doputoval k Vejrovi a ten akci nepříjemně zakončil nad Šťovíčkovu branku.
Ve 29. minutě vystihl rozehrávku Dukly Vejr, vtrhl do pokutového území, kde jej soupeř fauloval a následoval pokutový kop. Ten si vzal na starosti Machů a nekompromisní střelou do pravé šibenice vstřelil druhou branku utkání - 0:2.
Ve 35. minutě se povedl boleslavským dorostencům nacvičený signál a v jeho finále Vejr zakončoval úplně sám na zadní tyči, bohužel z ofsajdového postavení.

Úvod druhé půle patřil pražským hráčům, kterým hned ve 41. minutě gólovou šanci zneškodnil brankář Řemínek. Ve 45. minutě si vyměnili míč Komárek s Hančovským a v připravené gólovce Houžvička neuspěl ani ve své druhé velké šanci zápasu. V 55. minutě našel Procházka volného Vejra, který střelou na zadní tyč protáhl brankáře Šťovíčka.
V 61. minutě chyboval při boleslavské rozehrávce nejprve Komárek a hned po něm ztratil v nebezpečném prostoru míč Vejr a při následném nedůrazu v pokutovém území nakonec Dukla vstřelila zaslouženou kontaktní branku - 1:2.
V 66. minutě po individuální akci Vejra měl gólovou šanci Stopa, ale hodně nepřesnou ranou přestřelil i záchytné sítě za brankou.
V 71. minutě zatáhl míč po pravé straně Krčmář, nahrál zpátky na Procházku a ten z jedné centroval na zadní tyč, kde byl volný Hančovský a střelou bez přípravy do protipohybu brankáře vstřelil třetí uklidňující branku - 1:3.
Hned za dvě minuty se celá akce opakovala a opět po centru Procházky, který přinesl do boleslavské hry velké oživení, tentokrát na přední tyči skóroval znovu Hančovský - 1:4.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Řemínek - Krčmář, Klíma, Král, Rudzan - Komárek (77. Novotný), Machů - Hančovský (75. Hurda), Vejr (66. Koubský), Zákravský (52. Procházka) - Houžvička (56. Stopa).

Branky FK MB U17: 21. Vejr, 29. Machů (z pokutového kopu), 73. a 75. Hančovský.

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík byl i po jasně vyhraném utkání nespokojený s obrazem hry: ,,Musím konstatovat, že výsledek neodpovídá předvedené hře. Soupeř byl do šedesáté minuty lepším týmem v držení míče a hrál lepší fotbal než náš tým, což je pro nás obrovským varováním do dalších zápasů. Dobrý výsledek jsme uhráli díky dobře zahrávaným standardním situacím a po obdržené brance na 1:2 zlepšeným výkonem v posledních patnácti minutách utkání, kde jsme soupeře začali přehrávat. Výhra na Dukle je v tomto směru velmi cenná a těžko vybojovaná. Ze základní sestavy podal slušný výkon pouze Klíma a potěšilo mě oživení hry od střídajících hráčů, hlavně od Procházky a Koubského."

Fanshop banner