Zaslouženě vyhráli a z Prahy přivezli tři body
Klub

Zaslouženě vyhráli a z Prahy přivezli tři body

Redakce

Boleslavští si proti týmu ze středu tabulky vytvořili nečekaně hodně gólových příležitostí a tak těsné vítězství zcela neodpovídá obrazu hry. Ve čtrnáctičlenné hodně vyrovnané ligové tabulce jsou dvanáctí.

V prvním poločase byli boleslavští dorostenci aktivní od začátku. Hned ve 3. minutě se podél koncové čáry prosadil Hobík a z jeho přihrávky Šimon nastřelil tyč. V 9. minutě centr z levé strany Davida Nováka sklepnul Mansfeld hlavou na Hobíka, který z malého vápna trefil soupeřova brankáře. Ve 12. minutě se po pravé straně prosadil Najman, ale z jeho přihrávky se Hobík neprosadil, neboť ve vyložené pozici špatně trefil míč.
Ve 14. minutě faul Václava Jona v boleslavském pokutovém území vynesl pražskému soupeři pokutový kop, který jejich hráč proměnil ve vedoucí gól - 1:0.
Boleslavské hráče gól z penalty nezaskočil. Zanedlouho skóre vyrovnali a do konce poločasu otočili ve svůj prospěch.
V 17. minutě David Novák rychle rozehrál standardní situaci přesně na Hobíka, který dal důležitý vyrovnávací gól - 1:1.
Ve 25. minutě Šimonem rozehraný trestný kop těsně před pražským brankářem úspěšně tečoval Komma - 2:1.

V závěrečné pětiminutovce první půle zaměstnali střelci Dukly dvakrát boleslavského brankáře Zemana, který úspěšně zasáhl proti ranám ve 34. a 39. minutě.

Zkraje druhého poločasu navázala Dukla na závěr prvního. V 51. minutě si brankář Zeman poradil se zakončením z dvaceti metrů. O dvě minuty později po přihrávce Hajda běžel sám na pražského brankáře Hobík, ale velkou šanci neproměnil. V 55. minutě v podobné šanci neuspěl ani David Novák, jenž v závěru brejku pod tlakem bránícího hráče trefil pouze břevno branky Dukly.
V 58. minutě chybnou boleslavskou rozehrávku, kdy Kohlovu malou domů Zemanovi soupeř vystihl, potrestala Dukla vyrovnávací brankou - 2:2.
V 60. minutě po přihrávce Mansfelda ve vyložené pozici Hobík přestřelil pražskou bránu. V 62. minutě Fingerhut v pádu zakončil boleslavský útok střelou mimo branku. V 66. minutě po nepodařeném Zemanově výkopu pražský střelec minul boleslavskou branku. V 75. minutě Fingerhutovu střelu mířící pod břevno brankář Dukly zázračně vytáhl.
V 79. minutě Fingerhut protáhl míč středem a přihrál ho Hobíkovi, který úspěšně prostřelil gólmana - 3:2.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Zeman - Najman, Kohl, Komma, Václav Jon - Hajdo (76. Grus), Marek (41. Chládek) - Mansfeld (61. Jakub Novák), Šimon (56. Fingerhut), David Novák - Hobík.

Góly FK MB U16: 17. a 79. Hobík, 25. Komma

Rozhodčí: Brda - Jakl, Šmolíková

Diváků: 50

Trenér FK Mladá Boleslav U16 Jan Páník boleslavskou výhru označil za zaslouženou: „Utkání jsme začali aktivně a během dvanácti minut se ocitli v gólových pozicích jednou Šimon a dvakrát Hobík. Následně přišel zbytečný faul Vaška Jona a soupeř dostal výhodu pokutového kopu. Tvořili jsme si však další šance a do poločasu stihli otočit skóre. Soupeř sice na konci poločasu zahrozil dvěma nebezpečnými akcemi, ale i tak mělo být naše vedení výraznější, šancí na to bylo dostatek. V úvodu druhého poločasu jsme mohli navýšit naše vedení, ale přišla chyba v komunikaci mezi brankářem a stoperem, útočník soupeře předvídal malou domů, vystihl ji a inkasovali jsme tak velmi lacinou vyrovnávací branku. Ukázali jsme však odolnost a vůli po vítězství. Další vyložené šance měli Fingerhut a Hobík. Neproměnili je, ale nakonec jejich vzájemná spolupráce v poslední minutě zápasu znamenala vítěznou branku. Vzhledem k množství šancí jsme si výhru zasloužili, domácí však byli velmi nepříjemným a důrazným soupeřem."

Fanshop banner