Připsali si jubilejní desátou remízu
Klub

Připsali si jubilejní desátou remízu

Redakce

Boleslavské družstvo devatenáctiletých dorostenců na jaře podruhé a celkově podesáté z osmadvaceti odehraných ligových mistráků hrálo nerozhodně a je tak remízovým králem celostátní ligy staršího dorostu.

První poločas otevřel nečekaně časný plzeňský gól. Neuplynula totiž ještě ani první minuta a plzeňský Provod se zprava prodral do boleslavské šestnáctky a přízemní ranou ke vzdálenější tyči skóroval - 0:1.
Boleslavští se brzo inkasovaným gólem nenechali otrávit a v nastávajících minutách stupňovali svoji aktivitu. Ladrou po zemi rozehraný roh napálil Dratva bez přípravy vedle branky. Další boleslavský roh z Vodhánělovy kopačky Lukeš hlavičkoval do brankáře Adamoviče.
Ve 26. minutě se na hranici plzeňské šestnáctky uvolnil Bojda, jenž byl na hřišti za zraněného Malého sotva minutu, a po zemi zamířil přesně k pravé tyči - 1:1.
Dvě minuty po vyrovnání Albina parádně přihrál Dratvovi, jehož centr přes celé plzeňské brankoviště nikdo ze spoluhráčů nedorazil do branky. Bez využití zůstaly i dva rohy rozehrané Ladrou. Ve 36. minutě Kopovu ránu vyrazil Adamovič na roh a o tři minuty později se plzeňský gólman s obtížemi vypořádal s dobře mířeným Ladrovým trestňákem. V předposlední minutě první půle pádil Dratva sám na plzeňskou branku a ve snaze přelobovat vyběhnuvšího Adamoviče nastřelil jeho pravé rameno.

Ve druhém poločase obě družstva usilovala marně o vítězný gól. Příležitosti si střídavě vypracovávali, ale ani jednu neproměnili boleslavští i plzeňští fotbalisté. Hned ve 46. minutě Dohnalíkův centr usměrnil Albina těsně mimo pravý horní růžek plzeňské branky. Na druhé straně Petr minul levý horní roh Roudnického branky. V 53. minutě boleslavský tým podržel Roudnický zásahem proti rohovému kopu i následné dorážce. V 58. minutě Bojdovo přízemní zakončení s velkou dávkou štěstí zlikvidoval plzeňský gólman Adamovič. O dvě minuty později důrazný Bojda brankáře prostřelil, ale Novák míč vykopl z brankové čáry. V 61. minutě Kopřiva z malého vápna šikovně usměrnil centrovaný míč, ovšem boleslavský brankář Roudnický reflexivně zabránil téměř jistému gólu. V 72. minutě plzeňský Polom střílel jen pár centimetrů vedle branky. V 79. minutě se Novotný ocitl v dobré pozici před plzeňskou brankou, ale jeho zakončení Adamovič vytlačil nad břevno. Poslední šanci v poslední minutě utkání promarnil plzeňský Provod, který tvrdě střílel vedle boleslavské branky.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Roudnický - Wolf, Lukeš, Malý (25. Bojda), Kopa - Scheufler - Dratva, Albina (56. Novotný, 86. Zabilanský), Vodháněl, Dohnalík - Ladra.

Sestava FC Viktoria Plzeň U19: Adamovič - Krušina, Teršl, Novák, Skála (82. Hašek) - Průcha, Polom - Provod, Dolejší (46. Kopřiva), Petr - Kroutil (65. Svoboda).

Góly: 26. Bojda - 1. Provod

ŽK: Lukeš, Scheufler, Dohnalík, Dratva - Kroituoi, Polom, Provod

Rozhodčí: Vlasjuk - Měščan, Tvaroh

Diváků: 40

Fanshop banner