Trenéra Jarolíma potěšila výhra s nulou
Klub

Trenéra Jarolíma potěšila výhra s nulou

Redakce

Boleslavští třetí výhrou v řadě dali zapomenout na dva úvodní nepovedené zápasy jarní sezóny a při zasloužené výhře nad Ostravou k větší spokojenosti scházely góly, které by bodový zisk potvrdily dříve, než s posledním hvizdem rozhodčího.

„Na Baník jsme se připravili, věděli jsme, že se bude snažit hrát z obrany a spoléhat na rychlý protiútok, protože na to má hráče. Bylo klíčové, že jsme dobře pokryli Baroše, za to pochvalu zaslouží oba stopeři. V gólových situacích jsme buď špatně trefili míč, nebo soupeře podržel brankář Pavlenka, případně nám chyběla lepší finální přihrávka. Zápas jsme měli pod kontrolou a jsem rád, že jsme nedostali gól a potvrdili vítězství na Slavii, ale mrzí mě, že jsme nedokázali výhru potvrdit druhou brankou," pravil boleslavský kouč Karel Jarolím a poznamenal, že vítězství na Slavii mužstvu hodně pomohlo. A na přímý novinářský dotaz, zda u svých svěřenců pociťuje zlepšující se formu, odvětil: „Výsledek jedna nula s Ostravou je hubený, ale tři body jsou důležité. Vyhráli jsme třikrát za sebou a věřím, že po dvou týdnech přípravy v reprezentační pauze na tuto sérii navážeme. Pro postup do evropského poháru bude pro nás utkání v Teplicích velmi důležité."

„Boleslav vyhrála zaslouženě," řekl na úvod svého pozápasového vystoupení v presscentru ostravský trenér Petr Frňka. Ve většině svého slovního vystoupení si potom počínal velmi kriticky vůči svým svěřencům. „V první půli hráči utkání odpískali, je hanba odehrát poločas tak špatně. Začali jsme hrát až druhý poločas, bylo na nás vidět, že nám chybí pohoda, že jsme utkání nezvládli. Doma proti Spartě a Liberci jsme do toho šlápli od první minuty, ale v Teplicích ani v Boleslavi jsme to nedokázali. Bojovat hráčům přeci nikdo nezakázal a do Boleslavi jsme nepřijeli pouze bránit, ale to, co jsme předvedli, nebylo, co jsme chtěli hrát. Postrádal jsem vítězného ducha ve výkonu ostravských hráčů," prohlásil Petr Frňka.

Fanshop banner