Nad dospělými vyhráli jenom první poločas
Klub

Nad dospělými vyhráli jenom první poločas

Redakce

Ve středečním odpoledni na těžkém přírodním trávníku v Obrubech mladší dorostenci prohráli přípravné utkání s dospělým dolnobousovským účastníkem krajské 1. B třídy. Dorostenci vyhráli poločas, ale soupeř po přestávce třemi brankami výsledek otočil.

V prvním poločase byla hra oboustranně nepřesná a kostrbatá a tak mnoho šancí k vidění nebylo. V 15. minutě se k prvnímu ohrožení branky dostal Dolní Bousov. Střelu kousek za pokutovým územím brankář Řemínek vyrazil. Po rohovém kopu zakončení hlavou o kousek minulo boleslavskou branku. Ve 22. minutě se předvedli poprvé boleslavští hráči. Po rohovém kopu Zörklera hlavičkoval Stopa na Vejra a ten sám před brankářem netrefil branku. Ve 27. minutě nedůrazný Najman pustil soupeře do brankové příležitosti, kterou bravurně zneškodnil brankář Řemínek.
Ve 33. minutě Rudzan z trestného kopu technickou střelou kolem hráčské zdi otevřel skóre utkání - 0:1.
Ve 42. minutě dolnobousovští hráči překonali brankáře Řemínka, za kterého však zaskočil Rudzan a odkopl míč do zámezí. První dějství tak skončilo těsným boleslavským vedením.

Ve druhém poločase se hra boleslavských dorostenců výrazně zlepšila a dolnobousovské dospělé začali přehrávat. V 51. minutě předvedli hezkou kombinaci od Krále přes Stopu a Komárka k Hančovskému, který se sám před brankářem neprosadil. V 55. minutě centroval z pravé strany Machů a hlavičkující Komárek zamířil kousek vedle levé tyče bousovské branky.
V 56. min Klíma nešťastně zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, na kterou mu míč nečekaně odskočil vinou špatného terénu a z nařízeného pokutového kopu přišli Dolnobousovští lehce k vyrovnání - 1:1.
V 60. minutě vysunul Bulavkin do úniku Machů, ale ten místo přízemní střely zvolil přehození brankáře a branku soupeře hodně minul.
V 70. minutě kopali Dolnobousovští trestňák z pravé strany. Po nastřeleném míči se špatně orientoval Král a nepovedeným odkopem připravil šanci pro soupeře, který nezaváhal a otočil skóre utkání - 2:1.
V 71. minutě vybídl Král krásným míčem za obranu k samostatnému úniku Houžvičku, ale ani ten ve svém zakončení neuspěl. V 75. minutě se opět dostal sám před branku Houžvička po nahrávce od Bulavkina, ale se zakončením hodně váhal, až jeho střelu zablokovali obránci soupeře. V 76. minutě po rohovém kopu Machů hlavičkoval nad branku Klíma. V 78. minutě po Komárkově přihrávce Krčmář zakončil pouze do boční sítě bousovské branky.
V 85. minutě po dlouhém dolnobousovském nákopu se špatně zajišťovali Král s Klímou a následnou gólovou šanci vychytat brankář Řemínek za cenu rohu, po jehož rozehrání a nepřesném Komárkově odkopu přišel Zákravský o míč, což jeden z útočníků soupeře potrestal vydařenou na 3:1.

V 90. min se marně pokusil dolnobousovského brankáře překvapit dalekonosnou střelou Bulavkin.

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík byl po utkání nespokojený: ,,V prvním poločase, i přestože jsme ho vyhráli, se mně hra našeho týmu vůbec nelíbila a ne ve všech nedostatcích byl na vině špatný terén. Hráči nedali do hry vše a jejich nasazení nebylo dobré. Jediné pozitivum byla krásná branka Rudzana. Paradoxně druhá půle, kterou jsme prohráli nula tři, se mně herně líbila mnohem víc, tým se snažil kombinovat a hrál fotbal. Bohužel nás srážely zbytečně obdržené branky a neproměnění šesti gólových příležitostí. Z jednotlivců snesli přísnější měřítko pouze Rudzan a Krčmář."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Řemínek - Procházka (46. Krčmář), Najman (46. Klíma), Rudzan (46. Král), Hurda - Koubský (46. Komárek), Vejr (46. Machů) - Šulc (46. Hančovský), Bulavkin, Zörkler (46. Zákravský) - Stopa (60. Houžvička)

Branka FK MB U17: 34. Rudzan

Fanshop banner