Vítězstvím si upevnili vedení v juniorské lize
Klub

Vítězstvím si upevnili vedení v juniorské lize

Redakce

Boleslavská juniorka opět předváděla otevřený svižný fotbal bohatý na góly, kterých dala tentokrát o dva více, než zdatný soupeř v barvách pražské Dukly. Zlomila ho však až těsně před koncem.

První poločas začal šancí pražského Bezdička, který však v úvodní minutě boleslavskou branku minul. O tři minuty později získala Dukla první roh, který její hráč zakopl. V 10. minutě po Vukadinovičově centru a Bartlově hlavičce obránce Cvrček vykopával míč z brankové lajny na roh. Ve 13. minutě rychlou akci Dukly zakončil Hajdarovič přízemní střelou, kterou Hankič u levé tyče bezpečně přikryl. V 19. minutě na přetažený Pajerův centr Vukadinovič na malém vápně nedosáhl.
Ve 21. minutě boleslavské dobývání soupeřovy branky uzavřel přízemní ranou Klobása - 1:0.
Ve 24. minutě Geisslerův centr před Vukadinovičem ukopl pražský obránce na roh.
Ve 26. minutě Kochův trestňák z boku šestnáctky obrana Dukly odvrátila, Koch hlavou poslal míč zpět před branku a odražený míč z patnácti metrů napálil po zemi Klobása podruhé do branky - 2:0.
Zdánlivě jasný vývoj utkání v boleslavský prospěch se však brzy zadrhnul.
Ve 28. minutě ostřelování boleslavský branky zdárně završil Mejdr přesnou technickou ranou do pravého horního růžku - 2:1.
Ve 33. minutě Malpon z dálky mířil těsně mimo levou šibenici. O minutu později na druhé straně Zoubkovu bombu vyrazil Hankič před sebe a Křapka míč ukopl mimo boleslavské vápno.
Ve 41. minutě Malpon získal na polovině hřiště míč, přihrál ho Vukadinovičovi a ten z dvaceti metrů levačkou trefil pravou šibenici pražské branky - 3:1.
Těsně před přestávkou po Kochově centru zleva Klobása nedůrazně hlavičkoval do brankáře Vávry.

Druhý poločas sice začal boleslavskou šancí, ale gól dala Dukla. V 51. minutě Klobása uvolnil Vukadinoviče, který běžel sám proti brankáři, ale míč mu uskočil, načež vystřelil hodně nepřesně. V 54. minutě Mejdr vnikl do boleslavské šestnáctky a nastřelil boční síť Hankičovy branky. V 55. minutě Kateřiňákův trestný kop téměř z poloviny hřiště hlavičkoval Křapka do brankáře.
V 57. minutě zdánlivě málo nebezpečnou akci Dukly úspěšně zakončil Zoubek, jehož přízemní střela přes šířku branky se od levé tyče odrazila za Hankičova záda - 3:2.
V 59. minutě Boleslavští propásli příležitost vrátit se do dvougólového vedení, když Vukadinovič utekl zleva a po jeho přihrávce se Klobása neprosadil sám proti gólmanovi, kterého nastřelil. Následovala herně vyrovnaná fáze utkání, ve které se útoky přelévaly z jedné strany na druhou. V 64. minutě Pajerovo nedůrazné zakončení Vávra snadno chytil. V 76. minutě Zoubkovu bombu z patnácti metrů zkrotil Hankič nadvakrát. V 85. minutě Malpon přihrál Lackovi, ten dal Pajerovi, který vletěl do soupeřova vápna ve výhodné střelecké pozici, ale trefil brankáře.
V 86. minutě individuální průnik z pravé strany do soupeřovy šestnáctky zakončil křížnou střelou k tyči boleslavský obránce Geissler - 4:2.
V závěrečných minutách už hráči Dukly rezignovali a utkání se dohrálo pod boleslavskou kontrolou. V předposlední minutě svižnou akci završil Pajer ranou jen pár centimetrů nad břevno a těsně před koncem, který sudí oddálil o dvě nastavené minuty, po spolupráci s Hodačem nastřelil Sedláček z úhlu gólmana.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Křapka, Kozma, Koch - Kateřiňák (82. Lacek), Malpon - Bartl (64. Kocourek), Klobása, Vukadinovič (64. Hodač) - Pajer (89. Sedláček).

Sestava FK Dukla Praha U21: Vávra - Kulikov, Bohánek, Cvrček (46. Toman), Schindler - Mejdr, Bezpalec, Volek (63. Farkaš), Zoubek - Hajdarevič (78. Troníček), Bezdička.

Góly: 21. a 26. Klobása, 41. Vukadinovič, 86. Geissler - 28. Mejdr, 57. Bezdička

ŽK: Bohánek

Rozhodčí: Franěk - Kříž, Štefan

Diváků: 154

Fanshop banner