Na jaře po dvou výhrách a jedné remíze poprvé prohráli
Klub

Na jaře po dvou výhrách a jedné remíze poprvé prohráli

Redakce

Čtvrté letošní mistrovské utkání se starším dorostencům nevydařilo. V dobrém vstupu proměnili jenom jednu šanci, a když v dalších neuspěli, ztratili v závěru poločasu vedení a později i celý zápas. Hrálo se na umělé trávě ve Vítkovicích za studeného a deštivého počasí.

Na začátku prvního poločasu hned v první minutě získali Ostravští výhodu rohového kopu, po jehož rozehrání Granečný těsně minul boleslavskou branku. V 7. minutě boleslavský centr zprava Bojda hlavičkoval těsně mimo ostravskou branku. V 9. minutě ostravský útok po pravé straně zakončil Malý nepřesně.
V 19. minutě byl v útočné fázi faulován aktivní Bojda. Trestný kop z pětadvaceti metrů rozehrál Pekař a do ostravské branky lehce usměrnil Scheufler - 0:1.
Po vstřelené brance Boleslavští ožili a připravili si další výborné příležitosti, k jejich brankovému vyjádření chybělo vždy trochu štěstí. V 25. minutě prošli středem Vodháněl a Frömmel, který posunul míč doprava do šestnáctky dobíhajícímu Pekařovi, ale ten prováhal pravý okamžik pro střelu a byl zblokován domácími beky. Ve 27. minutě pronikl Dratva vpravo až k brankové čáře a jeho pokus o centr bránící hráč zblokoval na roh. Pekař z rohové značky nacentroval míč do šestnáctky a Lukešova hlavička skončil na břevně. Ve 32. minutě Vodhánělovu střelu z pětadvaceti metrů srazili bránící hráči na další roh, který Ostravští nepovedeně odvrátili, ale Vodháněl střelou z úhlu gólmana Vírece nepřekonal. Ve 36. minutě perfektně našel Vodháněl v šestnáctce Frömmela, který nikým nestřežen zakončoval hlavou do tyče. V závěru první půle se potvrdilo fotbalové rčení: „Nedáš-dostaneš".
V 39. minutě ostravský Granečný běžel z poloviny hřiště po levé straně a přes dva boleslavské hráče se dostal až k brankové čáře, odkud nacentroval míč do šestnáctky a dobíhající Marek střelou bez přípravy překonal boleslavského Volka - 1:1.
Ve 43. minutě udeřili Ostravští podruhé. Centr zprava zužitkoval Šašinka přesnou střelou k tyči po pravé ruce gólmana Volka - 2:1.

V 44. minutě ještě zaútočili Boleslavští, Dohnalík vnikl do šestnáctky, posunul doprava Pekařovi, ale ten vystřelil nepřesně.

Do druhé poloviny hry šli Boleslavští se snahou zvrátit nepříjemný stav. V 50. minutě získal Frömmel míč a jeho střelu z dvaceti metrů gólman Vírec vyrazil.
V 56. minutě však Ostravští zaútočili po levé straně a Malý střelou zleva k vzdálenější tyči překonal gólmana Volka potřetí - 3:1.
Boleslavští se snažili dostávat míče do soupeřovy šestnáctky a zkorigovat nepříznivý stav. Ostravští se však dvougólovým vedením zklidnili a průniky i nákopy boleslavských hráčů spolehlivě odvraceli. Čtvrt hodiny před koncem Vodhánělův centr zakončil Marek hlavou mimo brankovou konstrukci. Boleslavští tak po předchozích dvou výhrách a jedné remíze ve čtvrtém mistráku jarní sezóny poprvé prohráli.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Volek - Dratva (84. Zabilanský), Lukeš, Scheufler (71. Josef Marek), Kopa - Pekař (56. Kořínek), Kühnel (49. Pavel Malý), Vodháněl, Dohnalík - Bojda, Frömmel (59. Novotný).

Sestava FC Baník Ostrava U19: Vírec - Strakoš, Plesník, Romaněnko (80. Kaliský), Granečný - Kania (74. Holešinský), Karčmář, Švehlík, Jakub Marek - Šašinka (88. Kapusta), Jakub Malý.

Branky: 39. Jakub Marek, 43. Ondřej Šašinka, 56. Jakub Malý - 19. Tomáš Scheufler.

ŽK: Jakub Malý

Rozhodčí: Vít Ondráš - Josef Tomanec, Tomáš Batík

Fanshop banner