Po vyrovnaném boji získali tři body
Klub

Po vyrovnaném boji získali tři body

Redakce

V prvním jarním mistrovském kole české ligy mladšího dorostu boleslavský tým porazil jednoho z finalistů Memoriálu Vl. Marečka a vrátil tak silnému pardubickému protivníkovi podzimní prohru ve shodném brankovém poměru.

Hned v první minutě utkání se řítil sám na pardubickou branku Houžvička, ale v důležitý moment si míč ukopl. Ve 14. minutě prohrál ve středu hřiště souboj Vejr a následně se nechal obehrát i Hurda a pardubický Nikodém velkou šanci,naštěstí neproměnil, když zamířil kousek vedle levé tyče. V 16. minutě si na trestný kop Machů naběhl Klíma a hlavičkoval těsně vedle branky Pardubic. Ve 25. minutě po rohu Machů zakončoval nebezpečně Krčmář, ale ani on neskóroval.
Ve 36. minutě centroval Machů a odražený míč poslal Houžvička podél pardubického brankáře - 1:0.
Poločas tak skončil těsným boleslavským vedením.

Druhý poločas začaly lépe Pardubice a po rychlém průniku po levé straně utekl Nikodém a naservíroval před branku míč spoluhráči, kterého boleslavský obránce Hurda neuhlídal a umožnil mu vyrovnání - 1:1.
Boleslavský tým však zanedlouho dokázal opět strhnout vedení na svou stranu.
V 51. minutě založil útočnou akci Machů, který předal míč Zákravskému a ten krásnou nahrávkou za pardubickou obranu předložil gólovku pro Vejra, jenž nezaváhal - 2:1.
V 58. minutě po přihrávce Machů za obranu běžel opět Vejr sám na pardubickou branku, ale tentokrát svou šanci neproměnil. V 63. minutě po trestném kopu ze strany hřiště zakončoval úplně sám před boleslavskou brankou jeden z hráčů Pardubic nad. V 72. minutě poslal Machů trestný kop z rohu pokutového území hodně nad branku soupeře. V 80. minutě nahrál Koubský před branku Vejrovi, ale ten přestřelil. V závěru utkání Pardubičtí přitlačili soupeře do pokutového území, ale boleslavský tým udržel těsné vedení a připsal si tak velmi cenné tři body do mistrovské tabulky.

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík po vyhraném mistráku řekl: ,,Beru výsledek, body a nasazení našeho týmu. Na hráčích bylo vidět, že chtějí moc vyhrát a to mě těšilo. Bohužel to bylo na úkor fotbalovosti. Hlavně první poločas byl hodně nervózní, zbrklý a nepřesný. Druhá polovina přinesla mírné zlepšení, ale k naší požadované hře jsme se i tak nepřiblížili. I přesto jsme všichni rádi, že jsme utkání zvládli a oplatili soupeři porážku z podzimní části. Z jednotlivců mě zaujal hráč ze soupeřova tábora Nikodém."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Truksa - Hurda (66. Procházka), Krčmář, Klíma, Rudzan - Komárek,Vejr - Zákravský (78. Koubský), Machů, Hančovský - Houžvička (55. Stopa).

Branky FK MB U17: 36. Houžvička, 51. Vejr.

Fanshop banner