Záleželo mi na tom utkání, přiznal trenér Jarolím
Klub

Záleželo mi na tom utkání, přiznal trenér Jarolím

Redakce

Boleslavský trenér Karel Jarolím po vyhraném utkání nad pražskou Slavií novinářům přiznal, že mu na výsledku z tohoto utkání mimořádně záleželo. Kdysi sešívaný dres jako hráč oblékal, v roli trenéra dovedl Slavii k titulu a nyní ji potřeboval udržet v odstupu za boleslavským týmem, který vede.

„Byl to zápas výjimečný, měli jsme hru v poli pod kontrolou, ale Slávie udeřila ze standardky a druhému gólu předcházela naše technická chyba a následovala další standardní situace soupeře. Naštěstí se nám podařilo do konce poločasu srovnat. Na začátku druhé půle stoprocentní šanci nedal Zahustel a vzápětí jsme inkasovali úplně nepochopitelně, když Navrátil pustil balon za sebe. Obě mužstva chtěla vyhrát a než jsme vstřelili vítěznou branku, nastřelili jsme tyč a tak bych řekl, že jsme na gólové situace měli navrch a korunovali jsme to čtvrtou brankou. Slavie, stejně jako my, také chtěla vyhrát. Bylo to divoké utkání a jsem rád, že jsme vyhráli, zvláště po takovém dramatickém průběhu," zhodnotil sedmigólovou přestřelku Karel Jarolím.
Sliboval jste něco hráčům za případnou výhru?
„Hráčům jsem nic nesliboval, ale oni moc dobře věděli, že mi na výsledku tohoto utkání hodně záleželo. Za prvé jsme po domácí ztrátě s Hradcem měli co napravovat a také jsme chtěli udělat maximum pro udržení čtvrté pozice. Doma proti Hradci jsme vedli dva nula a nedokázali vítězství uhájit a podobné se tentokrát stalo Slavii," dodal Karel Jarolím.

Slávistický kouč Miroslav Beránek měl pochopitelně zcela odlišnou náladu než jeho boleslavský protějšek. „Podle výsledku bylo utkání pro diváky hodně zajímavé, ale já jsem zklamaný," přiznal zklamání Miroslav Beránek. „Dostali jsme se do dvoubrankového vedení, ale v sedmi minutách jsme si nechali snadno vyrovnat. Zkraje druhého poločasu po nevyužité šanci soupeře jsme se dostali zase do vedení, ale po opětovném vyrovnání jsme gól nedali a soupeř ano. To rozhodlo." Slávistický trenér si posteskl, že nejvíce jej trápí opakované individuální chyby jeho svěřenců. „Neřekl bych, že jsme prohráli z nedostatku zkušeností. V prvním poločase jsme neměli disciplínu, ale nebudu konktrétně jmenovat, protože to ani jindy nedělám. Dostali jsme laciné góly, příčiny si v kabině rozebereme. Jsme schopní si vytvořit šance a góly dát, ale se čtyřmi inkasovanými se těžko vyhrává. O poločase jsem hráčům říkal, že bude potřeba na vítězství dát čtyři góly, ale nemyslel jsem, že je dá soupeř."

Fanshop banner