Boleslavští nečekaně ztratili body ve Varnsdorfu
Klub

Boleslavští nečekaně ztratili body ve Varnsdorfu

Redakce

V nečekaně remízovou přestřelku se zvrtlo utkání favorizované Boleslavi z čela tabulky proti Varnsdorfu, jenž je v Juniorské lize třetí od konce s odstupem čtyřiceti bodů a kterému Boleslavští na podzim nasázeli deset gólů.

První poločas začali Boleslavští tradičně zostra a už ve 3. minutě se Kozma ocitl v nadějné šanci, kterou však neproměnil. Varnsdorfští odpověděli v 6. minutě nepřesnou Filipovou střelou po rohovém kopu. V 19. minutě netrefil Vukadinovič varnsdorfskou branku z pár kroků. Ve 25. minutě po Jíchově přihrávce Ruszo přestřelil boleslavskou branku.
Ve 27. minutě se Jícha uvolnil přes boleslavského stopera Křapku a střelou, která se šťastně odrazila od tyče, poslal Varnsdorf do vedení - 1:0.
Boleslavští na varnsdorfský gól marně hledali odpověď a tak po skončení prvního dějství odcházeli aktéři do kabin za těsného výsledku v boleslavský neprospěch.

Druhý poločas byl nečekaně bohatý na góly. Nejprve na svůj úspěch z první půle navázali Varnsdorfští.
V 54. minutě na konci akce, při níž útočili tři Varnsdorfští proti dvěma boleslavským obráncům, byl úspěšným střelcem Dordič - 2:0.
Od druhého gólu v Hankičově síti se obraz hry ustálil na podobě, kdy Boleslavští zvýšenou aktivitou tlačili varnsdorfské protivníky k jejich brance a ti vyčkávali na brejkové příležitosti.
V 61. minutě boleslavský tlak zužitkoval Pajer, jenž snížil na rozdíl jednoho gólu - 2:1.
Hned v 62. minutě se opět radovali Varnsdorfští, kteří využili standardní situaci. Ruszův centr u bližší tyčky úspěšně hlavičkoval Lebruška - 3:1.
V 64. minutě se také Boleslavští prosadili ze standardky, neboť rohový kop do varnsdorfské branky uklidil Kozma - 3:2.

Boleslavští se dostali zpátky do zápasu a rázem vycítili, že jsou stále ještě ve hře o bodový zisk. A podařil se jim vytoužený obrat.
V 69. minutě Vukadinovič konečně skóre srovnal na 3:3.
V 82. minutě se před varnsdorfskou brankou dobře zorientoval Vukadinovič a dal vedoucí gól Boleslavi - 3:4.

V dramatickém závěru nejprve sudí Kožár po druhém žlutém napomínání vykázal ze hřiště varnsdorfského Ruszoa a v nastavené tříminutovce přišli Boleslavští o výhru.
V první minutě nastavení Čurgaliho přihrávku zužitkoval Kapič ve vyrovnávací gól - 4:4.
Boleslavská juniorka po remíze ve Varnsdorfu sice zůstala v čele tabulky, ale náskok před druhým Brnem se ztenčil ze čtyř na dva body.

FK Varnsdorf U21: Samoel - Filip, Šimoník, Čurgali, Mpong - Ruszó, Norek, Lebruška, Kapić, Jícha (49. Chlan, 90. Černý) - Preiložný (46. Dordič).

FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Křapka, Pajer, Kozma - Hodač (72. Lacek), Kateřiňák - Albina (52. Milla), Klobása (82. Sedláček), Vukadinovič - Subbotin (46. Kocourek).

Branky: 27. Jícha, 54. Dordič, 62. Lebruška, 90. Kapič - 61. Pajer, 64. Kozma, 69. a 82. Vukadinovič.

ŽK: Kapič, Norek, Dordič, 72. Ruszó (72.+86.) - 28. Vukadinovič

ČK: 86. Ruszó

Rozhodčí: Kožár - Hrabovský, Baum

Diváci: 50

Fanshop banner