Hráči po výhře nad Budějovicemi už myslí na duel proti Slavii
Klub

Hráči po výhře nad Budějovicemi už myslí na duel proti Slavii

Redakce

Z prvního jarního vítězství se Boleslavští radovali po dramatické bitvě s Českými Budějovicemi. Jiří Skalák se trefil dvakrát, Tomáš Wágner jednou a navíc měl narozeniny i svátek, naopak Lukáš Hůlka nedohrál kvůli otřesu mozku.

Vážný kandidát reprezentačního dresu pro letošní evropský šampionát U21 Jiří Skalák zářil spokojeností, neboť na ligovém vítězství měl rozhodující podíl. „Vstoupili jsme do utkání dobře, dali brzo gól a byla škoda, že jsme pak vypadli ze hry a soupeř nám dal vyrovnávací gól. Naštěstí celou druhou půli jsme byli lepší a vyhráli zaslouženě čtyři jedna. Před tím v Příbrami jsem góly nedal a bylo na čase, že jsem mužstvu pomohl dvěma gól a ještě na jeden přihrál," pravil Jiří Skalák, který vnímal, že boleslavským fotbalistům trvalo, než získali přízeň diváků. „Ze začátku byly v hledišti rozpaky, lidem se moc nelíbilo, když to bylo dlouho jedna jedna a měli jsme ve hře moc nepřesností, ale druhý poločas, jsme hráli tak, že se lidi chytli a to bylo důležité."
Jiří Skalák
na začátku utkání přihrál na první gól Wágnerovi a v závěru zavelel k výhře, když sám dal dva góly v rozpětí necelých deseti minut. Oslavy střeleckého probuzení však odmítl s poukázáním, že Boleslav k dalšímu ligovému mistráku jeden na pražskou Slavii už v pátek. „Potřebujeme udělat nějakou úspěšnou sérii a na Slavii vyhrát."
To boleslavský forvard Tomáš Wágner, který měl den před zápasem pětadvacáté narozeniny, v den utkání jmeniny a jedním gólem přispěl k první jarní výhře, připustil, že by malá oslava neuškodila. „Vyhráli jsme a já se prosadil, tak se cítím dobře. Ale slavení nebude nic velkého, když na Slavii jedeme už v pátek," řekl po výhře nad Budějovicemi nejlepší boleslavský kanonýr, který s osmi trefami má pátou nejproduktivnější bilanci v aktuálním ligovém ročníku 2014-15. Více gólů nastříleli pouze sparťanský Jakub Řezníček (9), sparťanský David Lafata (11), slovácký Libor Došek (11) a především slávistický Milan Škoda (12).
Stínem nad boleslavskou radostí z první jarní výhry bylo zranění mladého stopera Lukáše Hůlky, který o přestávce ze zdravotních důvodů odstoupil a v doprovodu klubového maséra Honzy Skoupého odjel s otřesem mozku do nemocnice. Kdy se vrátí do přípravy a zda bude na páteční ligové střetnutí proti pražské Slavii v pořádku, bylo bezprostředně po budějovické výhře nejisté.

Fanshop banner