Jarolím si pochvaloval poločasové změny
Klub

Jarolím si pochvaloval poločasové změny

Redakce

Boleslavský trenér Karel Jarolím chválil zlepšený výkon svých svěřenců proti Budějovicím ve druhém dějství, k čemuž přispěly dvě poločasové změny v sestavě. Jeho budějovický protějšek František Cipro přiznal, že doufal v zisk bodu, ale nedočkal se.

„Zápas se pro nás vyvíjel velice dobře, rychlá branka nás mohla uklidnit a umožnit nám hrát kombinační fotbal bez spěchu, ale zase jsme snadno a zbytečně inkasovali z jediné střely soupeře na naši branku. Ten gól nám potom zápas zkomplikoval. Do přestávky jsme neřešili brankové situace dobře," řekl boleslavský trenér Karel Jarolím k nerozhodné první polovině ligového zápasu. „Dvě změny, z nichž jedna byla vynucená za zraněného Hůlku, do druhé půle naší hře pomohly, rozhejbali jsme ji a nedávali soupeři tolik prostoru. Nakonec jsme herní zlepšení vyjádřili i gólově. Výsledek vypadá na jednoznačné vítězství, které se však nerodilo lehce, osobně jsem pochopitelně rád, že zápas vyzněl tak jednoznačně," poznamenal Karel Jarolím k druhému poločasu úspěšného duelu s českobudějovickým soupeřem.
Pod vlivem novinářských dotazů se vyjádřil také k minulým nepodařeným zápasům i nejbližšímu duelu příštího ligového programu Mladé Boleslavi: „V Příbrami nebyla naše hra úplně špatná, ale neproměnili jsme gólové situace a celkem snadno inkasovali. Před tím jsme promrhali dvojgólové vedení s Hradcem a tak jsem rád, že jsme utkání proti Budějovicím zvládli. Ale v boji o čtvrtou evropskou příčku to nic neznamená. Body ztracené doma s Hradcem musíme někde získat venku. Na Slavii se těším, připravíme se co nejlépe a budeme tam chtít uspět."

Českobudějovický kouč František Cipro, který tým převzal po odvolaném trenéru Urbanovi necelý týden před zápasem v Boleslavi, označil za důležitý moment pro vývoj utkání střídání v poločase. „První poločas jsme měli dobrý, až na situaci, kdy jsme z prvního útoku dostali gól, což je vždycky pro další vývoj velice špatné. Boleslavští potom žádnou další velkou šanci neměli, my sice taky ne, ale drželi jsme střed hřiště. Boleslavi prospělo dvojí střídání v poločase, potom nás dostali pod tlak a z trestňáku, podobně jako my v první půli, dali krásný gól. V tu chvíli se projevil problém našeho mužstva, kdy za nepříznivého stavu jedna dva začne hrát tak, že je schopné dostal další tři až čtyři góly, tentokrát jsme dostali další dva a najednou bylo po nás. Co vyváděli hráči včetně těch nejzkušenějších při standardkách, to je to, co mě mrzí, to by se ligovému mužstvu nemělo stávat, aby takto odešlo," řekl František Cipro, který po nerozhodném poločase doufal, že by jeho tým mohl na částečný bodový zisk pomýšlet. „Domníval jsem se, že v Boleslavi bod uděláme, i když má dobrý mančaft, v Příbrami hrála výborně a prohrála tam," dodal František Cipro s tím, že neopomněl boleslavskému týmu vyseknout, možná diplomatickou, ale přeci jenom malou sportovní poklonu.

Fanshop banner