Boleslavští dvakrát vedli, Liberečtí dvakrát dorovnali
Klub

Boleslavští dvakrát vedli, Liberečtí dvakrát dorovnali

Redakce

Na domácí umělé trávě v areálu Městského stadionu boleslavští dorostenci v obou poločasech dali vedoucí gól, ale těsný náskok ani jednou neuhájili a tak se s libereckým soupeřem o body podělili.

V prvním poločase šli Boleslavští do vedení nečekaně brzo a snadno.
V 5. minutě při Pekařově pasu liberecký stoper Šustr školácky zaváhal a Ladra běžel sám proti brance. Prvním střeleckým pokusem brankáře Krále nastřelil, dostal se však opět k míči a na druhý pokus už skóroval - 1:0.
Boleslavští se laciným vedením ukolébali a tak po většinu poločasu byli Liberečtí nebezpečnější. V 8. minutě Pekař střílel nedůrazně, o dvě minuty později Kořínek nepřesně. Na druhé straně Čuřík ani Barac také netrefili branku. V 19. minutě pěknou kombinační akci začal Ladra, od něhož míč putoval přes Pekaře a Wolfa zpět k Ladrovi a jeho rázné zakončení obránci srazili na roh. Třetí boleslavský roh ve 21. minutě těsně neproměnil hlavičkující Wolf. Ve 23. minutě měl obrovskou příležitost liberecký Kukla, ale jeho střelu z deseti metrů Roudnický zneškodnil bravurním zákrokem. O minutu později po Doležalově střele získal Liberec roh, který brankář Roudnický vyboxoval mimo vápno a následnou střelu s jistotou chytil. Ve 32. minutě Pekařovu ránu vytlačil liberecký gólman Král na roh a po jeho rozehrání nevyšel Ladrovi technický oblouček přes šířku branky. O dvě minuty později pálil Ladra těsně vedle pravé tyče a ve 37. minutě jím rozehraný trestňák vynesl Boleslavi pouze další roh.
Ve 39. minutě liberecké atakování boleslavské šestnáctky završil Barac krásnou střelou z necelých patnácti metrů do pravého horního růžku, kam se po míči, který se od břevna odrazil do sítě, marně natahoval Roudnický -1:1.

Do druhého poločasu vstoupili Boleslavští s elánem, který jim brzy vynesl opět vedení. Nejprve ve 47. minutě Dohnalík získal pro Boleslav roh, který rozehrál Ladra a zakončil Wolf bombou, jež neprošla houštinou bránících libereckých těl.
V 53. minutě do marného Ladrova souboje s dvojicí vysokých libereckých obránců vletěl důrazný Dohnalík, vysoký míč si stáhnul na zem a podle gólmana Krále se prosadil umístěnou střelou - 2:1.
V dalších minutách utkání pokračovalo nesmlouvavou bitvou o každý míč a každý metr hřiště. V 64. minutě byl boleslavský Lukeš nemilosrdně sražen uvnitř liberecké šestnáctky a pouze hlavní sudí Machýček neviděl jasný penaltový faul. V 66. minutě Lukeš odhlavičkoval liberecký roh a Ladra vyrazil do brejku, v jehož finále přihrál Kühnelovi, který ukvapeně z patnácti metrů vystřelil mimo branku. O dvě minuty později nepřesně pálil na libereckou branku i Kořínek. V 73. minutě po trestném kopu od pravé postranní lajny Wolf hlavičkoval do Královy náruče. V 77. minutě Vodhánělův oblouček z trestňáku jen o pár centimetrů minul pravý horní roh liberecké branky.
V 87. minutě nedůrazná boleslavská defenzíva pustila do vlastního brankoviště přízemní centr, který nekrytý Doležal vleže nadvakrát dostrkal za brankovou čáru a šťastně vyrovnal - 2:2.
V posledních sekundách hry Novotný krátce po svém příchodu na hřiště běžel sám na libereckou branku, ale nastřelil gólmana Krále, čímž propásl slastnou chvíli rozhodnout zápas v boleslavský prospěch.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Roudnický - Wolf, Lukeš, Glöckner (46. Scheufler), Kopa - Kühnel, Vodháněl - Pekař (46. Dratva), Ladra (68. Frömmel), Dohnalík (81. Marek) - Kořínek (90. Novotný).

Sestava FC Slovan Liberec U19: Král - Čuřík, Chlumecký (90. Liška), Šustr (77. Šustek), Janků - Bláha, Barac - Doležal, Kukla (69. Pospíšil), Heppner (58. Švejkovský) - Knejzlík.

Góly: 5. Ladra, 53. Dohnalík - 39. Barac, 87. Doležal

ŽK: Kühnel - Čuřík

Rozhodčí: Machýček - Brda, Nejedlo

Diváků: 75

Fanshop banner