Už se prodalo 26 tisíc lístků, těší Davida Jarolíma před jeho rozlučkou
Klub

Už se prodalo 26 tisíc lístků, těší Davida Jarolíma před jeho rozlučkou

Redakce

Sportovní ředitel FK Mladá Boleslav David Jarolím je v nové fotbalové roli od počátku letošního roku. Už více telefonuje a mailuje, než kope do míče. Fotbalový zápas si nezahrál už deset měsíců. Není divu, že se na chystané březnové benefiční utkání v Hamburku nesmírně těší. Na podrobnosti se jej při návštěvě Mladé Boleslavi ptal známý sportovní redaktor TV Nova Michal Hrdlička.

Chystá se tvá velkolepá rozlučka s kariérou. Kdy, kde a jak proběhne?
„Rozlučka je 28. března v Hamburku. Doufejme, že to bude velký, přijedou tam zajímavý hráči, i ti, které jsem dlouho neviděl, funkcionáři..."
Kdo patří mezi ty nejzajímavější hráče a funkcionáře?
„Pozval jsem řadu trenérů, kteří mě vedli. Augenthalera, mistra světa z devadesátýho roku, Martina Jola, Thomase Dolla."
Pozval jsi nějakého trenéra, co tě nestavěl?
„To ani ne, těch trenérů tam naštěstí moc nebylo, co mě nestavěli, v tom jsem měl štěstí. Těším se na řadu hráčů, ale také na kustody, maséry..."
Kteří známí hráči potvrdili účast?
„Je jich spousta, budu asi jmenovat hlavně český hráče. Marek Jankulovski, Zdeněk Grygera, Tomáš Ujfaluši, Jan Koller, Pavel Kuka."
A zahraniční?
„Pozval jsem hráče, protože jeden z týmů je výběr Hamburku, s kterými jsem měl čest hrát, například Dennis Aogo, Paule Beinlich, Mehdi Mahdavikia, Sergej Barbarez, Thomas Doll, Collin Benjamin, Frank Rust."
A co legendární kanonýr Van Nistelrooy?
„Van Nistelrooy je pozvanej, ale dělá asistenta u holandskýho nároďáku a oni hrajou v pátek, takže nevím, jestli na tu sobotu dorazí."
Kolik je v tuto chvíli prodaných lístků?
„Mají dosud prodaných dvacetšest tisíc lístků a tak doufám, že se to naplní."
Kapacita je přes padesát tisíc, takže prostor ještě je....
„Necelých padesát pět tisíc. To co prodali je slušný a ještě nějaký čas zbývá a doufám, že se podaří ještě něco prodat."
Takže proti sobě nastoupí bývalá parta z Hamburku a čeští spoluhráči?
„A takový ten výběr z nároďáku a z Norimberku, nebude to jenom český výběr."
Ty si samozřejmě strávil drtivou většinu kariéry v Německu, v Čechách si toho zase moc neodehrál...
„Moc ne, zhruba padesát zápasů..."
Kolik startů jsi nasbíral v Německu?
„Tak bundesligovejch přes tři sta, přesně nevím."
Já ano - v součtu všech soutěží v Německu přes 400! Proto bylo jasné, že rozlučku neuspořádáš doma, ale právě u našich západních sousedů?
„Já jsem o tom ani sám neuvažoval, oslovily mě dvě strany, to byl hlavně klub a marketingová společnost, která to organizuje a která se zabývá těmito rozlučkovými zápasy. Byl jsem samozřejmě rád, že ten zájem tam je a hlavně, že vedení Hamburku je ochotné utkání uspořádat. Takže to pro mě opravdu byla jediná volba. Strávil jsem tam devět let a myslím, že to byly krásné zkušenosti a zážitky."
Není škoda, že něco podobného nefunguje i u nás? Přeci jenom v Česku je řada významných hráčů, ale žádné důstojné rozlučky se až na pár výjimek nekonají.
„Je to tak, to se prostě nedá srovnávat, je to o té popularitě fotbalu. V Německu je na prvním místě. Lidé se tím baví a pokud tam nějakou práci odvedete, tak vás respektují a právě v tom je ten největší rozdíl."

Tickets: http://www.hsv.de/index.php?id=13703

Fanshop banner