Přemohli smůlu i zdatného soupeře
Klub

Přemohli smůlu i zdatného soupeře

Redakce

Boleslavská juniorka uhájila vedoucí postavení v mistrovské tabulce po dramatickém souboji na domácí umělé trávě proti kvalitnímu soupeři z Teplic. Ačkoliv si vytvořila množství střeleckých příležitostí, vyhrála jen těsným rozdílem jednoho gólu.

První poločas začal nečekanou chybou boleslavského stopera Pajera, který otálel s odehráním míče, až mu ho Richter sebral, vletěl do šestnáctky a nastřelil pravou tyč, od které se odrazil k Batelkovi, jenž snadno doklepl do odkryté branky, neboť její strážce Hankič ležel bezmocně na zemi - 0:1.
Boleslavští se vrhli do útočení, ale v prvním poločase s nepříznivým skóre nic neudělali, neboť měli na kopačkách spoustu smůly.
V 9. minutě Bartl pronikl zprava do teplické šestnáctky a z jeho nezištné přihrávky nastřelil Klobása tyč zpola odkryté branky. V 11. minutě byla Boleslav opět velmi blízko vyrovnání, když rozhodčí Lerch nařídil proti Teplicím penaltu. Bartlovu špatně umístěnou ránu gólman Lipš, v celém průběhu utkání nejlepší muž teplické sestavy, vyrazil. Z následného rohu Boleslavští teplickou branku neohrozili, naopak soupeř vyrazil do rychlého protiútoku, v jehož finále Richter technickou střelou těsně minul levý horní růžek Hankičovy branky. V 15. minutě Končalův dobře umístěný trestný kop vytlačil Lipš nad břevno.
Ve 22. minutě se Tepličtí sérií narážeček dostali do boleslavské šestnáctky a zastavil je až zázračný Hankičův zákrok. Ve 29. minutě předvedl na druhé straně výtečný zákrok Lipš při Vukadinovičově zakončení. Ve 39. minutě po spolupráci s Vukadinovičem se na hranici teplického čtverce Bartl zbavil kličkou protihráče a po zemi zamířil těsně vedle pravé tyče. O minutu později pálil teplický Richter nad boleslavskou branku.
Ve 42. minutě získali Boleslavští výhodu rohového kopu, po jehož rozehrání Vukadinovičovu dělovku vytlačil gólman Lipš na břevno a k odraženému míči se dostal Bartl, který ho protlačil u pravé tyče do branky. Rozhodčí Lerch však viděl Bartlovo hraní rukou a gól neuznal. Poločas uzavřel teplický Batelka technickým pokusem metr nad boleslavskou branku.

Druhý poločas se většinou hrál podle boleslavských not a Tepličtí usilovně bránili těsné vedení. V pěti minutách přežili dva rohové kopy a Subbotinovu hlavičku mířící těsně nad břevno.
V 55. minutě přiletěl z levého křídla míč před teplickou branku a nastala nevídaná kanonáda, kterou začal Klobása nastřelením tyče, pokračovala Subbotinovou dorážkou také do tyče a vyvrcholila Klobásovou střelou konečně do branky - 1:1.
Povzbuzeni vyrovnávacím gólem bušili Boleslavští nadále do soupeře, který chvílemi nevěděl, kam by dříve skočil. Kocourkův nebezpečný centr proletěl teplickou šestnáctkou neúspěšně. Malpon se prokličkoval přes tři protivníky a povedeně zamířil do pravého horního růžku, odkud míč famózním zákrokem Lipš posunul mimo brankovou konstrukci.
V 68. minutě Vukadinovič zaútočil z levé strany, připravil si střeleckou pozici, načež jeho přízemní ránu od levé tyče Lipš s vypětím všech sil pouze vyrazil a důrazný Klobása tísněn bekem ve skluzu míč umístil podruhé do branky - 2:1.
V závěrečné čtvrthodině Boleslavští z ďábelského tempa ubrali a Tepličtí vycítili šanci na srovnání skóre. Balázsovu bombu v 75. minutě zlikvidoval Hankič. Boleslavští odpověděli v 77. minutě Geisslerovou střelou, které chyběla razance a Lipš si s ní snadno poradil. V 79. minutě teplický Richter obehrál dva soupeře, ale střelou z úhlu Hankiče nezaskočil. V 88. minutě Vukadinovič a krátce po něm i Kateřiňák prováhali správné chvíle ke střelbě, o minutu později Kateřiňákův technický pokus těsně minul levou tyč teplické branky. Ani nastavené dvě minuty nic nezměnily na těsné, ale nepochybně zasloužené boleslavské výhře.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Geissler, Křapka, Pajer (46. Kozma), Končal - Kateřiňák, Malpon - Bartl (46. Kocourek), Klobása (81. Hodač), Vukadinovič (90. Lacek) - Subbotin.

Sestava FK Teplice U21: Lipš - Takács, Heger, Horvát (52. Milan Procházka), Daniel Procházka - Kodeš, Mozol (58. Výborný) - Richter, Balázs, Stibor (81. Uhlíř) - Batelka.

Góly: 55. a 68. Klobása - 6. Batelka

ŽK: Končal - Batelka, Lipš, Kodeš, M. Procházka

Rozhodčí: Lerch - Mokrusch, Matějček

Diváků: 105

Fanshop banner