Prohrou v Příbrami potvrdili špatný vstup do sezóny
Klub

Prohrou v Příbrami potvrdili špatný vstup do sezóny

Redakce

Boleslavi se vůbec nezdařil vstup do jarní sezóny. Po domácí remíze s Hradcem Králové, prohrála v Příbrami. O čtyřbodový náskok na čtvrté evropské příčce tak přišla ve dvou nejbližších zápasech. Nejlepšími hráči utkání fandové zvolili příbramského Tomáše Pilíka a boleslavského Kamila Vacka.

První poločas vyzněl lépe pro Příbram, která ho vyhrála na góly i na rohy. První kopala už ve čtvrté minutě. Boleslavští odpověděli v 5. minutě, kdy po Šislerově parádním uvolnění neproměnil obrovskou příležitost Skalák, když v sólu proti brankáři Boháčovi nastřelil jeho nohu. Nebezpečnější Příbram si vynutila další čtyři rohy, ale ve 30. minutě byla blízko gólu opět Boleslav. Bořilův přízemní centr obrana srazila k Vackovi a na jeho ránu nestačil gólman Boháč reagovat, míč však z branky vykopl stoper Hájovský.
Ve 33. minutě Příbramští zaútočili zleva, na kraji šestnáctky Zeman přehrál Navrátila a při jeho přetaženém centru Kocha přehlavičkoval Pilík - 1:0.
Ve 37. minutě běžel Pilík proti Hruškovi a ten přízemní zakončení vyrazil nohou na roh. Na druhé straně o tři minuty později Skalákův centr nedůrazně usměrnil Wágner do brankářových rukavic. Ve 42. minutě Bořilův centr Magera sklepnul hlavou ke Skalákovi, jeho bombu obránci k brankáři nepustili.

Druhý poločas začali Boleslavští aktivně a na dlouhé minuty zatlačili Příbramské na jejich polovinu. V 52. minutě Koch od koncové lajny zpětnou přihrávkou připravil šanci, v níž Skalák pustil míč Šislerovi, který o pár centimetrů přestřelil branku. Magerův trestný kop snadno Boháč stáhnul. V 59. minutě Wágner z patnácti metrů vysoko přestřelil. V 66. minutě Wágner nastřelil pravou tyč, ale sudí jej viděli v ofsajdu a tak by případný gól stejně neuznali. V 69. minutě střílel Skalák metr vedle levé tyče. V 76. minutě Boleslavští nevyužili dva rohové kopy slepené v jedné minutě.
V 78. minutě zazmatkoval stoper Navrátil malou domů z hranice brankoviště a překvapenému brankáři Hruškovi se nepovedl odkop, čímž zůstali Příbramští ve hře. Zaútočili zleva a Zemanův přízemní centr Hruška v pádu jen nedostatečně posunul do strany a Bednář snadno do odkryté branky skóroval - 2:0.
V 87. minutě Zemanův trestný kop Hruška zdárně vyboxoval mimo vápno a v předposlední minutě po Hůlkově nepřesné rozehrávce běžel Bednář sám na boleslavskou branku a jeho přízemní zakončení Hruška nohou vyrazil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Hůlka, Koch - Šisler, Vacek - Zahustel (66. Končal), Magera (79. Ďuriš), Skalák - Wágner.

Sestava 1. FK Příbram: Boháč - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný, Matějů - Pilík (80. Moulis), Hnaníček, Fillo (87. Suchan), Krameš, Zeman (90. Divíšek) - Bednář.

Gól: 33. Pilík, 78. Bednář

Diváků: 2627

Rozhodčí: Proske - Blažej, Fišer

Fanshop banner