Nesnadnou roli favorita zvládli
Klub

Nesnadnou roli favorita zvládli

Redakce

Boleslavští dorostenci podle očekávání porazili soupeře hrajícího o záchranu, když rozhodující gólový náskok vystříleli v prvním poločase a herní převahou uhájili ve druhém dějství.

První poločas byl herně neuspořádaný a výkonnostně vyrovnaný. Boleslavští šli brzo do vedení, které těsně před přestávkou pojistili.
V 7. minutě se z hranice zlínské šestnáctky pohotově z otočky trefil Bojda - 1:0.
Na konci úvodní čtvrthodinky Bojdův centr z pravé strany proletěl zlínským brankovištěm bez povšimnutí. V 19. minutě získal Zlín roh, rozehrál ho Masař a nedůrazně zakončil Polomík, takže Roudnický v klidu lapil. O dvě minuty později nevyužili roh boleslavští dorostenci. Ve 22. minutě po Mlčákově tečovaném střeleckém pokusu další zlínský roh Boleslavští odvrátili. Ve 26. minutě Vodhánělovu ránu soupeř srazil a zlínský gólman Dostál snadno zlikvidoval. O dvě minuty později Polomíkův centr zprava Masař bez přípravy usměrnil nad boleslavskou branku. Ve 33. minutě pálil Vodháněl z dvaceti metrů vedle levé tyče. Ve 36. minutě Pekař zamířil z trestného kopu do brankářovy náruče. Ve 37. minutě Masařův oblouček z trestného kopu zkrotil brankář Roudnický ve shluku hráčů na hranici malého vápna až nadvakrát. Ve 40. minutě zlínský roh usměrnil Bačo hlavičkou do připraveného Roudnického.
V poslední minutě poločasu se Wolf prodral do zlínské šestnáctky a střelu mu bránící hráči zblokovali. Ovšem důrazný Bojda míč od koncové lajny vrátil před branku a Wolf tentokrát skóroval - 2:0.

Druhý poločas začaly oba týmy obezřetně bez střeleckých zakončení na obou stranách. Postupem času Boleslavští zvýšili pohyb i zpřesnili kombinaci a po třetí brance zbylých dvacet minut dění na hrací ploše kontrolovali.
První nebezpečnou střelu po přestávce poslal na zlínskou branku Pekař, ale bránící protihráč ji zablokoval a k brankáři Dostálovi nepustil. V 62. minutě po centru zleva Chwaszcz hlavičkoval z malého vápna nad Roudnického branku. V 69. minutě boleslavskou akci zakončil Bojda hodně nepřesně.
V 70. minutě prošel Vodháněl přes tři protihráče a jeho přihrávku z rohu šestnáctky srazil obránce k neobsazenému Wolfovi, který podle vybíhajícího brankáře poslal míč k pravé tyči - 3:0.
Ve zbylém čase byl boleslavský brankář Roudnický téměř bez práce a zlínský gólman Dostál čelil především střelám z dálky. Rány z dvacetimetrové vzdálenosti Vodháněla v 73. minutě a Novotného v 79. minutě chytil, trestný kop Novotného v 81. minutě o půl metru branku přeletěl.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Roudnický - Wolf (88. Zabilanský), Lukeš, Glöckner, Kopa - Kühnel (82. Scheufler), Vodháněl - Pekař (66. Novotný), Dohnalík (66. Dratva), Kořínek - Bojda (82. Frömmel).

Sestava FC Fastav Zlín U19: Dostál - Palík, Michálek (81. Petřík), Bačo, Tkadlec - Martin Mlýnek (46. Vít Mlýnek), Zahnaš - Polomík, Masař (81. Stuchlík), Mlčák (46. Oulehla) - Chwaszcz.

Góly: 7. Bojda, 45. a 70. Wolf

ŽK: Polomík, Palík, Stuchlík

Rozhodčí: Arnošt - Lafek, Vlk

Diváků: 35

Fanshop banner