Boleslavští dorostenci vyhráli desetigólovou přestřelku
Klub

Boleslavští dorostenci vyhráli desetigólovou přestřelku

Redakce

Šestnáctiletí boleslavští dorostenci vyhráli nezvykle gólově bohaté střetnutí nad karvinskými vrstevníky v rámci Memoriálu Vl. Marečka. Rozhodující náskok si vystříleli před přestávkou.

V prvním poločase Boleslavští za půl hodiny získali třígólový náskok. První velkou šanci měli v 6. minutě, když se Hobík uvnitř pokutového území zaseknutím míče zbavil obránce, ale z dobré pozice přestřelil branku. O minutu později se po standardní situaci ocitl sám před karvinským brankářem Marek, bohužel netrefil míč.
V 9. minutě získal Hobík blízko soupeřovy branky míč, který předložil do vyložené šance Novákovi, ten ji neproměnil, ale Hobík se dorážkou nemýlil - 1:0.
Ve 13. minutě první karvinskou šanci po dohrávané standardní situaci zlikvidoval boleslavský brankář Zeman.
Ve 23. minutě ve finále rychlé boleslavské akce z pravé strany a centru Jakuba Nováka odražený míč dohrál do karvinské sítě Marek - 2:0.
Ve 25. minutě boleslavský brankář Zeman lapil lehkou střelu soupeře a okamžitě založil rychlou akci přes Davida Nováka, z jehož přihrávky do prázdné branky snadno skóroval Hobík - 3:0.

Ve 30. minutě promarnil Hobík další stoprocentní šanci a tak první poločas dohráli boleslavští dorostenci s třígólovoým náskokem.

Druhý poločas začali lépe Karvinští a podařilo se jim snížit na rozdíl jediného gólu.
Ve 45. minutě Karviná využila standardní situaci a snížila na 3:1.
Ve 48. minutě Boleslavští promarnili velkou šanci k navýšení náskoku a Karvinští z vydařeného protiútoku dali kontaktní branku - 3:2.

Po karvinské gólové sprše Boleslavští našli opět střeleckou mušku a vrátili stav utkání do svého jasného třígólového vedení.
V 63. minutě Marek přihrál Mansfeldovi, který krásnou střelou navýšil vedení na 4:2.
V 67. minutě rychlý boleslavský protiútok po ose Marek - Geissler - Mansfeld zakončil gólově Balog - 5:2.

V dramatickém závěru boleslavská defenzíva dovolila Karviné dotáhnout se znovu na rozdíl jednoho gólu.
V 74. minutě se Karvinští prosadili přesnou hlavičkou po rohovém kopu - 5:3.
V 75. minutě boleslavskou chybnou rozehrávku ve středu pole Karvinští zachytili a nekompromisně potrestali gólem - 5:4.

Do konce utkání zbývaly pouhé dvě minuty, když Boleslavští definitivně uťali karvinskou touhu po vyrovnání či dokonce otočení výsledku.
V 78. minutě se boleslavský Fingerhut dostal do své třetí šance v tomto zápase a konečně ji proměnil - 6:4.

Trenér FK Mladá Boleslav U16 Jan Páník málo vídanou fotbalovou přestřelku zhodnotil slovy: „Delší dobu jsme nesehráli žádné opravdu náročné utkání a na našem výkonu to bylo znát. Přestože byl první poločas z naší strany pod kontrolou, objevovaly se známky lehkovážných řešení a nedůslednosti. Soupeř nás svoji aktivitou a agresivitou dokázal několikrát dostat do úzkých. Vypracovali jsme si velké množství vyložených příležitostí a poločasové skóre mohlo být mnohem vyšší. Do druhé půlky jsme nastoupili s pocitem, že se už nemůže nic stát a utkání máme vyhrané. Soupeř už neměl co ztratit a tak vrhnul všechny síly do útočení. Za deset minut se náš náskok zúžil pouze na jednu branku. Pak se nám opět podařilo odskočit na rozdíl dvou gólů, ale v závěrečné části jsme zase inkasovali dvě branky. Nakonec se nám podařilo ještě v úplném závěru skórovat a tak zápas skončil hokejovým výsledkem 6:4. Dostali jsme velké ponaučení, jakým způsobem přistupovat k utkání a snad si hráči potřebné věci uvědomí před těžkými zápasy na hřištích Baníku a Sigmy."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Mikulec (41. Zeman) - Najman (41. Grus), Vojtěch Jon, Komma (41. Kohl), Balog - Chládek (41. Hajdo), Marek - Jakub Novák (41. Mansfeld), Šimon (41. Geissler), David Novák - Hobík (41. Fingerhut).

Góly: 9. a 25. Hobík, 23. Marek, 63. Manfeld, 67. Balog, 78. Fingerhut - Swaczyna 2, Cieslawski, Sembol

Rozhodčí: Kuka - Nejedlo, Kern

Diváků:50

Fanshop banner